search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:56
MENU CLOSE

«Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Πρώτο κρούσμα του θανατηφόρου κοροναϊού στο Σιάτλ

21.01.2020 19:16
Μετάλλαξη κορωνοϊού: Είναι ίδια τα συμπτώματα; - Media
 
Σε συναγερμό βρίσκονται οι ΗΠΑ καθώς όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του μυστηριώδους κοροναϊού στη χώρα και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.
 
Ο ασθενής είχε νοσηλευθεί με συμπτώματα πνευμονίας την περασμένη εβδομάδα ενώ πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην πόλη Γουχάν, στην Κίνα, όπου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά ο μυστηριώδης ιός.
 
Αξιωματούχοι αρνήθηκαν να κατονομάσουν τον ασθενή, ο οποίος υποφέρει από έντονα συμπτώματα. Τα νέα για το πρώτο κρούσμα στις ΗΠΑ έρχονται καθώς πληθαίνουν οι αναφορές που κάνουν λόγο για μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η εν λόγω πληροφορία μεταδόθηκε χθες, Δευτέρα από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA.
 
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ δεν υπάρχουν περιορισμοί, προς το παρόν, σε σχέση με ταξίδια ή συστάσεις για έλεγχο στις πύλες εισόδου. Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει εκτάκτως ο Οργανισμός.
 
Τουλάχιστον έξι είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την ασθένεια. Τουλάχιστον 300 κρούσματα έχουν αναφερθεί μόνο στην Κίνα. Συνολικά 922 ασθενείς στην Κίνα βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε νοσοκομεία της χώρας. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία.
 
Πηγή: newpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03