21/02/2020 15:49:08

Πάφος: Εικόνες ντροπής σε σχολικό λεωφορείο - Είχε φυτρώσει ακόμα και μανιτάρι (Photos/Video)

Πάφος: Εικόνες ντροπής σε σχολικό λεωφορείο - Είχε φυτρώσει ακόμα και μανιτάρι (Photos/Video) - Media

 

Δεν πίστευε στα μάτια του ο υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος πριν λίγες μέρες βρέθηκε σε επιβατική θέση σχολικού λεωφορείου που μεταφέρει καθημερινά στην Πάφο.

Οι φωτογραφίες από το εσωτερικό του λεωφορείου είναι απίστευτες και έκαναν τον γύρο του διαδικτύου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Γιάννης Καρούσος, ανέφερε πως η κατάσταση στο συγκεκριμένο λεωφορείο είναι απαράδεκτη.

«Το συγκεκριμένο λεωφορείο δεν πρέπει να μεταφέρει μαθητές. Υπάρχει μούχλα παντού και έχουν φυτρώσει μέχρι και μανιτάρια».

Ο υπουργός Μεταφορών παρακάλεσε όποιον γνωρίζει περιστατικά όπου λεωφορεία είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα, να ενημερώσει τον ίδιο ή το Υπουργείο Μεταφορών για να διερευνηθεί η περίπτωση.

«Θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν οι εταιρείες και να πάρουν το μήνυμα, ότι θα πρέπει να προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους», συμπλήρωσε.

Τι καταγγέλλει η η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων

«Η Εταιρεία, είχε αποσύρει από την κυκλοφορία το λεωφορείο οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, όταν ο Υπουργός Μεταφορών επιβιβάστηκε σε αυτό για να κρίνει την καταλληλότητά  του», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. 

«Δυστυχώς όμως, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το επανάφερε. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια το λεωφορείο αυτό είχε τεθεί ξανά σε λειτουργία και χρήση από τους μαθητές αφού δεν είχε βελτιωθεί η κατάσταση του», συμπληρώνει. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

«Για μία ακόμη φορά, παρακολουθούμε με ανησυχία τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την ακαταλληλότητα των σχολικών λεωφορείων και τα προβλήματα με τις σχολικές διαδρομές.

Ως Οργανωμένοι Γονείς προβαίνουμε σε παρεμβάσεις προς τις Εταιρείες και την Αρμόδια Αρχή όποτε εντοπίσουμε προβλήματα, είτε στην φυσική/μηχανική κατάσταση των λεωφορείων είτε τις σχολικές διαδρομές.

Οι φωτογραφίες με συγκεκριμένο λεωφορείο στην Πάφο μας παραπέμπουν δεκαετίες πίσω και παράλληλα μας προβληματίζει πως η Αρμόδια Αρχή εκδίδει άδειες, ποια εποπτεία ασκεί και τι επιπτώσεις έχουν οι παραβάτες.

Για το προαναφερθέν πρόβλημα οφείλουμε να ενημερώνουμε ότι η Συνομοσπονδία είχε ενημέρωση από την Ομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου πριν από μήνες για την ακαταλληλότητα του εν λόγω λεωφορείου.

Ακολούθησε επικοινωνία της Ομοσπονδίας Πάφου  με την Εταιρεία, η οποία το απέσυρε από την κυκλοφορία. Δυστυχώς όμως, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων το επανάφερε. Θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια το λεωφορείο αυτό είχε τεθεί ξανά σε λειτουργία και χρήση από τους μαθητές αφού δεν είχε βελτιωθεί η κατάσταση του.

Δηλώνουμε ικανοποιημένοι γιατί με την παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών το λεωφορείο αποσύρθηκε αλλά παράλληλα καλούμε τον Υπουργό να διεξάγει ερευνά και να αποδοθούν ευθύνες».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.