search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:18
MENU CLOSE

«Πόλεμος» μεταξύ Λακόπουλου και 53 για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

23.01.2020 15:29
ΣΥΡΙΖΑ: Μητσοτάκης και Βρούτσης να πάρουν πίσω την ΠΝΠ, να καλύψουν το μισθολογικό κόστος όπως τα άλλα ευρωπαϊκά κράτη - Media
 
Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ των 53 και του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου ο οποίος τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί επί της πολιτικής επικαιρότητας στην ιστοσελίδα «Ανοιχτό Παράθυρο».
 
Τους τελευταίους μήνες καταπιάνεται (και) με το θέμα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ παίρνοντας θέση υπέρ του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο διαχωρίζει από τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ, ή αλλιώς ό,τι στην πολιτική και δημοσιογραφική αργκό έχει καθιερωθεί ως «ΣΥΡΙΖΑ του 3%».
 
Μετά τις εκλογές προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς υπέδειξε ουσιαστικά την καρατόμηση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνου Σκουρλέτη, υποδεικνύοντάς τον λίγο έως πολύ ως μοναδικό υπεύθυνο για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών (και όχι μόνο) εκλογών.
 
Έκτοτε ξιφουλκεί κατά όσων «αντιπολιτεύονται» τον Αλέξη Τσίπρα και τις τελευταίες μέρες ξαναχτύπησε με κείμενο στο οποίο υποστηρίζει ότι οι 53 διακινούν κείμενο για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της θέσης το προσεχές Συνέδριο να είναι Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και όχι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και σύγκληση της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ με στόχο την επικύρωση αυτής της θέσης.
 
Μάλιστα, το κείμενο με τίτλο «Ο Τσακαλώτος και οι “53+” τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Ζητούν συνέδριο χωρίς την ‘’Προοδευτική Συμμαχία’’» σε δραματικούς τόνους κάνει λόγο για κίνηση – «βόμβα» που συνιστά αν όχι απόπειρα διάσπασης, υπονόμευση. του συνεδρίου ώστε να μην υπάρξει μετασχηματισμός.
 
Οι «53» με κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα commonality («Η… βόμβα, τα ανοιχτά ή κλειστά παράθυρα και εμείς») απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένα κείμενο υπογράφων και πως αφενός δεν κινούνται υπόγεια, αφετέρου ομόφωνα έχει αποφασιστεί ότι το προσεχές συνέδριο θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Η απάντησή τους κλείνει με αιχμές, όπως ότι ο Γ. Λακόπουλος ήταν αλλιώς μαθημένος στο ΠΑΣΟΚ όπου η διαφορετική άποψη σήμαινε διαγραφές, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ «που όλοι θέλουμε» δεν υπάρχει χατζάρα και βούρδουλας.
 
Χαρακτηριστικό το εξής απόσπασμα:
 
«Θα μπορούσαμε να μην δίναμε καμία απάντηση. Αλλά μας ενοχλεί η στοχοποίηση μιας άποψης, όποιας άποψης. Το κείμενο που επικαλείται ο αρθρογράφος είναι υπαρκτό. Πρόκειται για πρόταση (ο αρθρογράφος αποφεύγει να τη δημοσιεύσει στο σύνολό της -και όχι τυχαία καθώς στην παράγραφο που λείπει, η πρόταση μιλάει για τη διεύρυνση και μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στη βάση που είναι απολύτως επιθυμητή και απαραίτητη ) ενός αξιοσέβαστου, αγαπημένου συντρόφου, που δικαιούται ασφαλώς, όπως όλοι και όλες μας, να συζητά, να σκέφτεται, να προτείνει. Ο κύριος Λακόπουλος, όμως, έχει μάθει, μάλλον από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετική άποψη σημαίνει εκκαθάριση, διαγραφή ή για να κυριολεκτούμε διαγραφές… Μόνο αγαπητέ κύριε έχεις κάνει ένα λάθος και μάλιστα μεγάλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που όλοι μας θέλουμε να είναι μεγάλος, που όλοι και όλες θέλουμε να νικήσει πολιτικά, ιδεολογικά, εκλογικά το δεξιό, νεοφιλελεύθερο και αυταρχικό σχέδιο της ΝΔ, δεν λειτουργεί με χατζάρα και βούρδουλα. Εσύ αγαπητέ, αλλιώς έμαθες, με τον βούρδουλα, τη στοχοποίηση της διαφορετικής άποψης και τις διαγραφές. Αλλά εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι΄ αυτό. Δικό σου το πρόβλημα».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:17