21/02/2020 06:37:26

Φίδια, πουλερικά, θαλασσινά και πτώματα ζώων: Μέσα στην αγορά του Ουχάν - Εκεί που γεννήθηκε ο κορονοϊός (Σκληρό Video)

Φίδια, πουλερικά, θαλασσινά και πτώματα ζώων: Μέσα στην αγορά του Ουχάν - Εκεί που γεννήθηκε ο κορονοϊός (Σκληρό Video) - Media

 

Φρίκη προκαλούν εικόνες που φέρονται να προέρχονται από την κεντρική αγορά του Ουχάν, όπου και θεωρείται ότι «γεννήθηκε» ο κορονοϊός που εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλον τον κόσμο.

Σε πρόσφατο ρερπορτάζ του, το CNN δημοσιοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που φέρονται να προέρχονται από την αγορά του Ουχάν.

Τονίζοντας ότι η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να διασταυρωθεί, το αμερικανικό δίκτυο παραθέτει εικόνες στις οποίες φαίνονται να πωλούνται δίπλα-δίπλα σε πάγκους ζωντανά φίδια, πουλερικά, θαλασσινά, νυχτερίδες, ακόμα και αρκούδες και ελάφια. Και όλα αυτά, δίπλα σε πτώματα ζώων ή υπολείμματα τροφών. Τα ζώα που προορίζονται για κατανάλωση φέρονται μάλιστα να πωλούνται ζωντανά, ακόμη και να σφάζονται επί τόπου, μέσα σε άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Μετά την επιστημονική επισήμανση ότι η μετάλλαξη του ιού πιθανότατα πραγματοποιήθηκε στην εν λόγω αγορά, η οποία λειτουργούσε παράνομα, οι αρχές της Κίνας προχώρησαν στην σφράγισή της.

Σημειώνεται ότι κάποιες από τις εικόνες στο ρεπορτάζ του CNN που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα σκληρές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.