search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:22
MENU CLOSE

Βουλή: Κομματική πειθαρχία επιβάλει η ΝΔ στην τροπολογία για ΠΑΟΚ – Ξάνθη (Live)

29.01.2020 11:00

Η συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ δοκιμάζεται στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας – εξπρές που ετοιμάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και προωθήθηκε για άμεση ψήφιση στη Βουλή. 

Η τροπολογία εξαφανίζει ουσιαστικά την ποινή του υποβιβασμού για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας ομάδων ποδοσφαίρου που οριζόταν ως τώρα. Η τροπολογία ουσιαστικά ανατρέπει την πρόβλεψη για ποινή υποβιβασμού σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη μετά την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Η διαδικασία ξεκινά στις 13.00 και το αποτέλεσμα, εκτός από τη συνοχή, δοκιμάζει και την αξιοπιστία της πολιτικής απόφασης, καθότι αν κάποιοι βουλευτές καταψηφίσουν ή προτιμήσουν την αποχή θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα σε ηγεσία, αλλά και πολίτες.

Πάντως, μέχρι στιγμής, η εικόνα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς έχει διαμηνυθεί στους βουλευτές ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και αν καταψηφίσουν ή απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία θα διαγραφούν άμεσα.

Δείτε Live τη συζήτηση στη Βουλή 

Προβλήματα στη ΝΔ

Η απόφαση της ΕΕΑ προκάλεσε εσωκομματικούς τριγμούς στο κυβερνών κόμμα, οι οποίοι ήρθαν στην επιφάνεια έπειτα από την απειλή του ευρωβουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη ότι θα παραιτηθεί εάν δεν αλλάξει η απόφαση.

Ωστόσο, ο κ. Ζαγοράκης δεν πρόλαβε να κάνει την απειλή του πράξη, καθώς με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαγράφηκε από την ευρωομάδα της ΝΔ. Πάντως το κλίμα για τον αρμόδιο υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη είναι βαρύ στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως η κυβέρνηση τον στηρίζει απόλυτα.

Αναμένεται απάντηση Μαρινάκη

Στο μεταξύ, για τις 15.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση της Alter Ego (Το Βήμα, Τα Νέα κλπ) στην οποία ο πρόεδρος της εταιρίας Βαγγέλης Μαρινάκης θα κόψει τη βασιλόπιτα. Εκεί παραμένει άγνωστο αν θα τοποθετηθεί για την τροπολογία, που εκείνη την ώρα θα έχει ψηφιστεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:18