21/02/2020 09:17:18
29.1.2020

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed

Κορονοϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις από τη Fed για την παγκόσμια οικονομία - Media

 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της σε ένα επίπεδο μεταξύ του 1,5% και του 1,75%, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2020, επισημαίνοντας την ισχυρή αγορά εργασίας και τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Άλλωστε, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, είχαν επαναλάβει ότι πιθανόν να διατηρηθεί στο επίπεδο αυτό κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους, αν όχι όλου, του 2020 που είναι έτος προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, με τη σημερινή ανακοίνωση να περιλαμβάνει μόλις λίγες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη.

Σημειώνεται ότι η Fed κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μείωσε τρεις φορές τα επιτόκια ως αντίδραση στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, εγκαταλείποντας την προηγούμενη πολιτική αύξησης του κόστους δανεισμού.

Τον Μάρτιο του 2019, που έγιναν οι πρώτες οικονομικές προβλέψεις με επικεφαλής τον Πάουελ, η μέση πρόβλεψη ήταν ότι το επιτόκιο θα διαμορφωνόταν στο 3,4% στο τέλος του 2020. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.