search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:31
MENU CLOSE

Αμετάβλητα τα επιτόκια της Fed

29.01.2020 20:02
Σήμα Fed για επιτόκια κοντά στο μηδέν έως και το 2023 - Media

 

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιό της σε ένα επίπεδο μεταξύ του 1,5% και του 1,75%, κατά την πρώτη συνεδρίαση του 2020, επισημαίνοντας την ισχυρή αγορά εργασίας και τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Άλλωστε, στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, είχαν επαναλάβει ότι πιθανόν να διατηρηθεί στο επίπεδο αυτό κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους, αν όχι όλου, του 2020 που είναι έτος προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, με τη σημερινή ανακοίνωση να περιλαμβάνει μόλις λίγες αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη.

Σημειώνεται ότι η Fed κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους μείωσε τρεις φορές τα επιτόκια ως αντίδραση στον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, εγκαταλείποντας την προηγούμενη πολιτική αύξησης του κόστους δανεισμού.

Τον Μάρτιο του 2019, που έγιναν οι πρώτες οικονομικές προβλέψεις με επικεφαλής τον Πάουελ, η μέση πρόβλεψη ήταν ότι το επιτόκιο θα διαμορφωνόταν στο 3,4% στο τέλος του 2020. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10