search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:25
MENU CLOSE

«Σχεδόν έτοιμοι οι S-500» – Η Ρωσία «απειλεί» τα F-35

03.02.2020 13:49
Η «αρκούδα» βρυχάται: Έτοιμοι για σειριακή παραγωγή οι τρομεροί S-500 - Media
 
Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της παραγωγής του νέου αντιαεροπορικού/αντιπυραυλικού συστήματος S-500 και η Μόσχα δεν διστάζει να ισχυριστεί ότι το οπλικό σύστημα μπορεί να απειλήσει ακόμα και τα περίφημα stealth μαχητικά των ΗΠΑ F-35.
 
Μιλώντας στο πρακτορείο Interfaks, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, είπε ότι η χώρα του «εντός χρονοδιαγράμματος θέτει εν λειτουργία ένα νέο σύστημα τους S-500», επιβεβαιώνοντας ότι οι πρώτοι θα τεθούν σε λειτουργία το 2020.
 
Η εταιρεία Almaz-Antey που κατασκευάζει τους S-500 υποστηρίζει ότι το νέο οπλικό σύστημα είναι τόσο εξελιγμένο που αποτελεί «χτύπημα σε βάρος του αμερικανικού κύρους» και ότι «εξουδετερώνει αμερικανικά επιθετικά όπλα (σ.σ. όπως τα F-35) και ξεπερνά τα πολυδιαφημισμένα αντιαεροπορικά και αντιπυραυλικά συστήματα».
 
Αν και ακόμα τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των S-500 δεν έχουν γίνει γνωστά, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βεληνεκές τους θα ξεπερνά τα 600 χλμ., ο χρόνος αντίδρασης θα είναι 3-4 δευτερόλεπτα και ότι θα μπορεί να χτυπήσει υπερηχητικά βλήματα κρουζ, διηπειρωτικούς πυραύλους και ιπτάμενους στόχους που μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα ακόμα και πάνω από 5 Mach, όπως τα stealth μαχητικά F-22 και F-35.
 
Υπενθυμίζεται ότι ήδη Ρωσία και Τουρκία έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν στη συμπαραγωγή των S-500, αν και ακόμα ο ρόλος της Άγκυρας δεν έχει διευκρινιστεί, ενώ σημειώνεται ότι η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-500 ως αντικατάσταση κάποιου συστήματος, αλλά συμπληρωματικά στους S-300 και S-400, αυξάνοντας τις δυνατότητες αεράμυνας της Ρωσίας.
 
Πληροφορίες: National Interest
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:24