search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:53
MENU CLOSE

Αυτό είναι το σήμα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης (Photo)

10.02.2020 17:14
Βαρβιτσιώτης: Mεγάλη συμφωνία για την Ευρώπη, μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα - Media

 

Το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσίασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος συαντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτη Καλδή, τους καθηγητές και τους φοιτητές του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού που μετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνεχάρη τόσο το Πανεπιστήμιο για το υψηλό επίπεδο σπουδών αλλά και τους φοιτητές για τις εμπνευσμένες προτάσεις τους, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να εμπιστευόμαστε τα νέα παιδιά”.

Το συγκεκριμένο σήμα θα χρησιμοποιηθεί στις επίσημες εκδηλώσεις της Ελληνικής Προεδρίας και θα έχει πολλαπλές εφαρμογές.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 (15.5 έως 18.11.2020), η οποία συμπίπτει με την επέτειο των 70 χρόνων από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ρώμη 4/11/50).

Στο επίκεντρο του σήματος της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης βρίσκονται η Ελλάδα, η Ευρώπη και ο Άνθρωπος. Το σήμα, σχηματίζει το ακρωνύμιο του διεθνούς οργανισμού (C.O.E), το οποίο συνδυάζεται με το G, από το Greece, σε μία αφαιρετική διάσταση. Σύμβολα ανθρωπιστικά που παραπέμπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο κέντρο ο άνθρωπος ως ελληνικός ήλιος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33