search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια – Τι περιλαμβάνει ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

11.02.2020 18:58
Αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια - Τι περιλαμβάνει ο νέος σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. - Media

 

Νέο σχέδιο για την αστυνόμευση των Εξαρχείων εκπόνησε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αποσύρονται τα ΜΑΤ από τα Εξάρχεια, και θα μείνουν μόνο δύο διμοιρίες από τις απογευματινές ώρες και έπειτα, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη και στο υπουργείο Πολιτισμού.

Τα ΜΑΤ αντικαθιστούνται από τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες, με σκούτερ και μηχανάκια, από drones και από αστυνομικούς σκύλους περιπολίας.

Αρχικά θα γίνονται τρεις πεζές περιπολίες με 12 αστυνομικούς, δύο εποχούμενες με σκούτερ και τέσσερις αστυνομικούς, δηλαδή 30 αστυνομικοί ανά βάρδια και σχεδόν 100 αστυνομικοί την ημέρα από αύριο που κάνει πρεμιέρα ο νέος αστυνομικός σχεδιασμός.

Οι «καυτοί» οδοί των Εξαρχείων που γίνονται οι περισσότερες κλοπές πεζών και διακίνηση ναρκωτικών είναι στο τετράγωνο των: Ζαΐμη, Τσαμαδού, Στουρνάρη, Βαλτετσίου, Μεθώνης, Δερβενίων και Αραχώβης.

Λόγω του βαθμού επικινδυνότητας σε έκτακτα περιστατικά, στις περιπολίες θα συνδράμουν αστυνομικοί από ΟΠΚΕ και της «Δράσης».

Αρχικά σχεδιάζεται το ωράριο να είναι 21:00-23:00 το βράδυ και αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλο το 24ωρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48