search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:30
MENU CLOSE

«Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του» είπαν οι διαχειριστές απαιτήσεων από «κόκκινα» δάνεια στον Σταϊκούρα

14.02.2020 17:20
ΑΑΔΕ: Έως 23/9 οι δηλώσεις COVID για εκμισθωτές ακινήτων - Media

 

Η προσφορά βιώσιμων λύσεων σε όσους πραγματικά έχουν ανάγκη είναι ο βασικός στόχος των Εταιριών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, τόνισαν εκπρόσωποι των εταιριών στην συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Εταιρίες Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, οι πλειστηριασμοί σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ζητούμενο και αυτοσκοπό των εταιριών διαχείρισης αλλά έσχατο μέσο εάν έχουν αποτύχει όλες οι άλλες λύσεις. «Σκοπός μας δεν είναι να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του ή να κλείσουμε επιχειρήσεις. Αντίθετα στόχος μας είναι να κάνουμε τα δάνεια που είναι κόκκινα να τα κάνουμε ενήμερα. Οι πλειστηριασμοί είναι η έσχατη λύση», είπαν χαρακτηριστικά. Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν, σε κάθε περίπτωση, οι εταιρίες σε δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αδύναμες κοινωνικές ομάδες με προβλήματα (πχ υγείας κλπ). Στόχος τους είναι η στρατηγικοί κακοπληρωτές που έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής αλλά δεν επιθυμούν καμιά συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταιριών διαχείρισης καλούν όσους ανάγκη να εμεταλευθούν τον νόμο για την προστασία πρώτης κατοικίας που είναι σε ισχύ μέχρι τα τέλη Απριλίου και να ενταχθούν σε αυτόν.

Όπως επισημαίνουν, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα δώσουν στοιχεία ρυθμίσεων δανείων, που τους ζητήθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση την διάθεση τους για προσφορά σειράς βιώσιμων λύσεων που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όσων έχουν πραγματικά ανάγκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:26