search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:14
MENU CLOSE

Ο Απ. Γκλέτσος γράφει για τον Αλ. Τσίπρα: Ηγέτης μακράς πνοής, αυτόφωτος, ισορροπιστής πολιτικός

19.02.2020 08:31
Ο Απ. Γκλέτσος γράφει για τον Αλ. Τσίπρα: Ηγέτης μακράς πνοής, αυτόφωτος, ισορροπιστής πολιτικός - Media

 

Άρθρο στην εφημερίδα Doumento για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, έγραψε ο ηθοποιός και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολος Γκλέτσος. 

Στο άρθρο του ο γνωστός ηθοποιός μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ηγέτης μακράς πνοής. Αυτόφωτος. Ήρθε σχεδόν από το πουθενά να αναλάβει στις πλάτες του όλη την αμαρτία της μεταπολίτευσης. Ισορροπιστής πολιτικός, κατάφερε να περάσει τη χώρα από συμπληγάδες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να μας έχουν φτάσει μέχρι και σε εμφύλια διαμάχη, ενώ εκείνος κατάφερε –στηριζόμενος βέβαια στις πλάτες και τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων– να πληρώσουμε το λιγότερο δυνατό για το μάρμαρο 40 και πλέον ετών». 

Το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, επιτίθεται και στην κυβέρνηση λέγοντας πώς με την παρούσα κυβέρνηση «δεν υπάρχουμε πουθενά ως Ελλάδα στα διεθνή φόρουμ, με την Τουρκία να απειλεί θεούς και δαίμονες και ένα μεταναστευτικό έτοιμο να μας πνίξει, την κυβέρνησή μας πρώτα που κοιτάζει όλη την πραγματικότητα και δεν μπορεί να καταλάβει από πού πρέπει να αρχίσει και πώς να προχωρήσει…
Αρα λοιπόν, Τσίπρας über alles»! 

Το άρθρο του Απόστολου Γκλέτσου στο Documento 

Όταν μου ζήτησαν να γράψω ένα κείμενο για τη συμμετοχή μου στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκα να γράψω πεντακόσιες φορές Αλέξης Τσίπρας, Αλέξης Τσίπρας, Αλέξης Τσίπρας…

Ας το αναλύσουμε λίγο. Ηγέτης μακράς πνοής. Αυτόφωτος. Ήρθε σχεδόν από το πουθενά να αναλάβει στις πλάτες του όλη την αμαρτία της μεταπολίτευσης. 

Ισορροπιστής πολιτικός, κατάφερε να περάσει τη χώρα από συμπληγάδες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να μας έχουν φτάσει μέχρι και σε εμφύλια διαμάχη, ενώ εκείνος κατάφερε –στηριζόμενος βέβαια στις πλάτες και τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων– να πληρώσουμε το λιγότερο δυνατό για το μάρμαρο 40 και πλέον ετών. 

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος, 38 και πλέον ετών. Βλέπε τη μεγάλη νίλα της ΛΑΡΚΟ: μια εταιρεία από την οποία θα μπορούσε να ζει το 1/5
των Ελλήνων εδώ και 38 χρόνια δίνει απίστευτα μεγάλους αρνητικούς ισολογισμούς.

Κάποια στιγμή, μέσα στην παραζάλη των όσων προέκυπταν στα πέντε χρόνια θητείας του ΣΥΡΙΖΑ με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους του, ικανούς και πιστούς σε αυτόν, ήρθε η ώρα να τρέξουν να βγουν στην Ευρώπη για να μαζέψουν χρήματα, για να μαζέψουν όλα εκείνα που χρειάζεται το ελληνικό κράτος για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του. 

Ομως το λέει και ο ποιητής στον «Υμνο εις την Ελευθερίαν»: «Δεν είν’ εύκολες οι θύρες εάν η χρεία τες κουρταλή». Με το πιστόλι στον κρόταφο της οικονομικής παράλυσης αναγκάστηκε να συμφωνήσει με κάποια πράγματα που είναι αντίθετα στην ιδεολογία του. Ομως «ανάγκα και θεοί πείθονται».

Τέλος, καταφέρνει νικητής μαζί με τους συνοδοιπόρους του να οδηγήσει τη χώρα εκτός μνημονίων, όρθια πλέον και όχι γονατιστή, να κοιτάζει το ευρωπαϊκό της μέλλον.

Στον αντίποδα, υπάρχει μια κυβέρνηση

Ισορροπιστής πολιτικός ο Τσίπρας, κατάφερε να περάσει τη χώρα από συμπληγάδες που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να μας έχουν φτάσει μέχρι και σε εμφύλια διαμάχη επτά και πλέον μηνών η οποία ως κυβερνητικό έργο έχει ένα business plan που κυκλοφορεί ανάμεσα στα μέλη της κυβέρνησης, η οποία καταργεί και επαναφέρει υπουργεία με μεγαλοστομίες ενώ κανείς δεν έχει δει πουθενά να γίνεται τίποτε παρά μόνο στις συντάξεις των φτωχών συνταξιούχων, οι οποίοι κερδίζουν 1 έως 1,50 ευρώ και δεν μπορούν να πιστέψουν τι τους έχει συμβεί. 

Η κοινωνία βλέπει ένα ανάλγητο κράτος χωρίς κανένα σχέδιο να μπαίνει μέσα σε καταλήψεις χώρων όπου βρίσκονται άνθρωποι που χρήζουν νοσοκομειακής νοσηλείας και να τους βγάζει έξω, να μείνουν πού;

Δεν υπάρχουμε πουθενά ως Ελλάδα στα διεθνή φόρουμ, με την Τουρκία να απειλεί θεούς και δαίμονες και ένα μεταναστευτικό έτοιμο να μας πνίξει, την κυβέρνησή μας πρώτα που κοιτάζει όλη την πραγματικότητα και δεν μπορεί να καταλάβει από πού πρέπει να αρχίσει και πώς να προχωρήσει…
Αρα λοιπόν, Τσίπρας über alles!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:13