search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Νεαρό μοντέλο αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πόλη Ουχάν χωρίς το σκύλο της

22.02.2020 06:22
Κορονοϊός: Νεαρό μοντέλο αρνήθηκε να εγκαταλείψει την πόλη Ουχάν χωρίς το σκύλο της - Media

 

Ενώ το αεροπλάνο με τους 45 Ουκρανούς και τους 27 υπηκόους άλλων χωρών, που εκκένωσαν την πόλη Ουχάν, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ουκρανία την περασμένη Πέμπτη, η νεαρή Αναστασία Ζιντσένκο επέλεγε να παραμείνει πίσω στην κινεζική πόλη-εστία της επιδημίας του κορονοϊού. Ο λόγος; Αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον σκύλο της.

Η Ζιντσένκο, ένα μοντέλο ηλικίας 22 ετών από την νότια Ουκρανία που εργάζεται στην Κίνα για τρία χρόνια, σύμφωνα με μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκε να φύγει χωρίς τον Μάικλ, το όνομα του σκύλου της.

Πριν από την πρώτη ημερομηνία επαναπατρισμού των Ουκρανών που βρίσκονταν στην Κίνα, στις 10 Φεβρουαρίου, η ουκρανική πρεσβεία στην Κίνα ενημέρωσε την νεαρή Ουκρανή ότι δεν μπορούσε να πάρει μαζί της τον σκύλο της, ένα Γερμανικό Σπιτς.

Όταν δημοσίευσε την ιστορία της, η ουκρανική πρεσβεία αποδέχθηκε το αίτημά της, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια. Η ίδια είπε ότι ο Μάικλ είναι εμβολιασμένος, έχει διαβατήριο και το ειδικό μικροτσίπ και πως με την επιστροφή της στην Ουκρανία, το σκυλί της θα έμπαινε με δικά της έξοδα σε καραντίνα.

Ωστόσο, έπειτα συνάντησε την άρνηση των κινεζικών αρχών, που επικαλέστηκαν απουσία ορισμένων εγγράφων του σκυλιού, σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τηλεφώνησε την Πέμπτη στην Ζιντσένκο για να την καθησυχάσει, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του, Ιουλία Μέντελ και υποσχέθηκε στην νεαρή συμπατριώτισσά του να την βοηθήσει να επιστρέψει στη χώρα της.

Η 22χρονη ανήρτησε στο Instagram ένα βίντεο της συνομιλίας της με τον Ουκρανό πρόεδρο. «Καλησπέρα σας, είναι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που σας ενοχλεί», ακούγεται να λέει ο πρόεδρος στα ρωσικά. «Γνωρίζω ότι μείνατε (στην Κίνα) επειδή ο σκύλος σας δεν έγινε δεκτό να επιβιβαστεί. Μόλις το έμαθα».

«Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε εκεί, ήθελα να σας τηλεφωνήσω προσωπικά γιατί για μένα είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε πριν υποσχεθεί: «Σίγουρα θα βρούμε έναν τρόπο να σας φέρουμε πίσω», είπε ο Ζελένσκι.

Οι αρχές εξετάζουν επιλογές για τον επαναπατρισμό της 22χρονης, δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου.

Δεκάδες Ουκρανοί διαδήλωσαν κατά της άφιξης των συμπατριωτών τους και υπηκόων άλλων χωρών. Εκατοντάδες κάτοικοι του Νόβι Σαντζάρι συγκρούστηκαν την Πέμπτη με τις δυνάμεις της τάξης αντιδρώντας στην άφιξη σε κέντρο νοσηλείας σε αυτό το μικρό χωριό στην κεντρική Ουκρανία των 45 Ουκρανών και των 27 ξένων πολιτών στην πλειονότητά τους χωρών της Λατινικής Αμερικής.

Κανένα κρούσμα του κοροναϊού δεν έχει καταγραφεί στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11