search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57
MENU CLOSE

Χιλή: Αντικυβερνητικές «νότες» στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ τραγουδιού της Λατινικής Αμερικής – Βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

24.02.2020 07:17
Χιλή: Αντικυβερνητικές «νότες» στο μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ τραγουδιού της Λατινικής Αμερικής - Βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Media

 

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν χθες Κυριακή κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης ανάμεσα σε συμμετέχοντες στην κινητοποίηση και την αστυνομία στη Βίνια ντελ Μαρ της Χιλής, καθώς άρχιζε στην πόλη διεθνές φεστιβάλ τραγουδιού, το μεγαλύτερο της Λατινικής Αμερικής. 

Χιλιάδες διαδηλωτές, οπλισμένοι με πέτρες, ρόπαλα και κοκτέιλ μολότοφ, αρκετοί με καλυμμένα τα πρόσωπα, προκάλεσαν τις ταραχές στην είσοδο του χώρου του φεστιβάλ, που διεξάγεται στο πάρκο Κίντα Βεργκάρα, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αστυνομία, που είχε αναπτύξει ισχυρή δύναμη, εμπόδισε τη διέλευση των διαδηλωτών, απωθώντας τους με δακρυγόνα και οχήματα εφοδιασμένα με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση.

Η Βίνια ντελ Μαρ, παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά από το Σαντιάγο. 

Η διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο του κινήματος κοινωνικής αμφισβήτησης που εκδηλώθηκε πριν από τέσσερις μήνες στη Χιλή.

Ο απολογισμός των ταραχών, κατά τις αρχές, είναι τουλάχιστον 31 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες, ενώ καταγράφηκαν εκατοντάδες λεηλασίες και εμπρησμοί καταστημάτων και άλλων κτιρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:57