search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:36
MENU CLOSE

Ρωσία: Παπάδες ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται με τη Θεία Μετάληψη

24.02.2020 15:12
Περισσότερες οι αποχωρήσεις από τις αφίξεις μεταναστών και αιτούντων άσυλο στη χώρα το φετινό καλοκαίρι   - Media

 

Η έξαρση του κορωνοϊού, εκτός από τις ανυπολόγιστες επιπτώσεις που έχει τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και σε υλικά αγαθά, είναι σίγουρο ότι προκαλεί τον τρόμο. Οι άνθρωποι αναζητούν λύσεις σε απλά ερωτήματα όπως εάν κολλάει κάποιος από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης το οποίο έχουν βάλει στο στόμα τους δεκάδες άνθρωποι κάθε φορά που κοινωνούν.

Όπως αναφέρει το διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων orthodoxianewsagency, Ρώσοι ιερείς ρωτήθηκαν από τους πιστούς στις εκκλησίες, εάν μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό από το κουταλάκι της Θείας Μετάληψης και οι ιερείς απάντησαν πως «όχι».

«Δεν υπάρχει κίνδυνος της μετάδοσης του ιού μέσα από την Θεία Μετάληψη, καθώς στο ιερό ποτήριο δεν βρίσκεται ψωμί και κρασί, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Οπότε δεν μπορεί να φοβόμαστε τίποτα», τόνισε, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Ζούγιεφ.

Επίσης, οι ιερείς υπογράμμισαν ότι προς το παρόν στη Ρωσία δεν υπάρχουν κρούσματα του κορονοϊού και δεν πρέπει να φοβούνται να μετέχουν στις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας, με την πρόφαση ότι μπορεί να κολλήσουν τον ιό λόγω της επιδημίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34