search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:07
MENU CLOSE

Νέο βίντεο από Χίο: Δέκα (!) αστυνομικοί ξυλοκοπούν πολίτη και σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων

27.02.2020 16:45
Νέο βίντεο από Χίο: Δέκα (!) αστυνομικοί ξυλοκοπούν πολίτη και σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων - Media

 

Δεν έχουν τελειωμό τα ντοκουμέντα βίας από ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο.

Σε βίντεο από την επεισοδιακή αναχώρηση των ΜΑΤ από τα Μεστά Χίου, φαίνονται αστυνομικοί να κυνηγούν συγκεντρωμένους έξω από τον περίβολο του λιμανιού.

Κάποια στιγμή ακινητοποιούν έναν από αυτόν και ξεκινούν να τον ξυλοφορτώνουν. Τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί των ΜΑΤ φαίνεται να χτυπούν αλύπητα με γροθιές στο κεφάλι, κλωτσιές και κλομπ, έναν άνδρα που έχει πέσει στο έδαφος.

Ωστόσο παρότι έχουν την ευκαιρία, οι ΜΑΤατζήδες δεν ακολουθούν τη νόμιμη διαδικασία και δεν προσάγουν ούτε συλλαμβάνουν τον άνδρα παρά μόνο το ξυλοφορτώνουν και τον αφήνουν να φύγει.

Στη συνέχεια, σε άλλο σημείο του λιμανιού φαίνονται αστυνομικοί να εφορμούν και μεταξύ άλλων να σπάνε αυτοκίνητα κατοίκων, πιστοί στη προσφιλή τους τακτική τις περασμένες δύο μέρες.

Το χρονικό της βίας

Έξω από την περίφραξη του λιμανιού είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που αποδοκίμαζαν τους αστυνομικούς φραστικά, ενώ ορισμένοι εξ αυτών πέταξαν πέτρες.

Ακολούθησε χάος με αστυνομικούς εκτός ελέγχου αρχικά να τραμπουκίζουν Λιμενικούς (!) που προσπάθησαν τους επαναφέρουν στην τάξη και στη συνεχεία να πηδούν την περίφραξη, να πετούν χημικά και να ξυλοφορτώνουν κατοίκους.

Στο βίντεο ακούγονται καθαρά οι ύβρεις των ΜΑΤατζήδων ενώ φαίνονται εξίσου καθαρά να κρατούν ρόπαλα με αλυσίδες, να χειρονομούν χυδαία και να προσπαθούν να σπάσουν την περίφραξη του λιμένα για βγουν και να συμπλακούν με τους κατοίκους.

Τα ΜΑΤ συνέχιζαν να πετούν χημικά και κροτίδες ακόμα και όταν επιβιβάστηκαν στο πλοίο, ενώ χειρονομούσαν χυδαία συνεχώς.

Η εμφάνισή τους -δεν υπάκουσαν τις εντολές των ανωτέρων τους, κατέστρεψαν υποδομές του λιμανιού και αυτοκίνητα των κατοίκων, πετούσαν πέτρες, φορούσαν ελλειπή εξάρτηση και κρατούσαν παράνομα όπλα όπως κλομπ με αλυσίδες – παρέπεμπε περισσότερο σε στρατών ατάκτων εκτός ελέγχου και όχι σε επαγγελματίες και εκπαιδευμένους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, δεκάδες είναι τα σπασμένα αυτοκίνητα κατοίκων που βρέθηκαν στο διάβα των εξαγριωμένων ανδρών των ΜΑΤ και πολυάριθμες οι καταγγελίες για τραυματισμούς κατοίκων κάποιοι εκ των οποίων σοβαροί.

Για τα περιστατικά των βανδαλισμών και βίας από αστυνομικούς σε Χίο και Λέσβο έχει κατατεθεί ήδη μήνυση από 19 δικηγόρους που ζητούν απόδοση ποινικών ευθυνών.

Την ίδια ώρα, στη Λέσβο, οι Λιμενικοί …αποχαιρέτισαν τα ΜΑΤ με χειρονομίες, προκαλώντας την οργή του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, που προανήγγειλε αναφορά στον εισαγγελέα. Το αρχηγείο ωστόσο του Λιμενικού διέψευσε με ανακοίνωσή του το περιστατικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:07