05/04/2020 22:36:46

ΚΕ Αιγαίου του ΚΚΕ: Ψεύτικες υποσχέσεις μετά την αγριότητα - Ο ξεσηκωμένος λαός δε δέχεται ανταλλάγματα

ΚΕ Αιγαίου του ΚΚΕ: Ψεύτικες υποσχέσεις μετά την αγριότητα - Ο ξεσηκωμένος λαός δε δέχεται ανταλλάγματα - Media

 

Έντονη είναι η αντίδραση της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου του ΚΚΕ, στις ανακοινώσεις μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού στο Μαξίμου με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των νησιών. Σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για "ψεύτικες υποσχέσεις" και ανταλλάγματα που δεν πρόκειται να κάμψουν τους νησιώτες τον οποίων οι διεκδικήσεις είναι αδιαπραγμάτευτες. Παράλληλα, απευθύνεται προς τους αιρετούς η προειδοποίηση ότι αν υλοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις θα είναι "πολλαπλά εκτεθειμένοι" απέναντι στο λαό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Αιγαίου:

«Πλανάται πλάνην οικτράν ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι ό,τι δεν πέτυχε με την αγριότητα των ΜΑΤ θα το επιβάλλει στους νησιώτες με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ας το πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός ότι ο ξεσηκωμένος λαός των νησιών δεν πρόκειται να κάνει πίσω με κανένα αντάλλαγμα.

Η απαίτηση των νησιωτών να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα επίταξης, να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν όλα τα hot spots, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Αυτές τις διεκδικήσεις διατράνωσαν οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις ημέρες και όποιος δήμαρχος ή όποιος απ’ την περιφερειακή αρχή δεν τις υπηρετήσει θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένος στο λαό.

Το λόγο και πάλι τον έχει ο λαός των νησιών, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και φορείς. Αυτοί που έδιωξαν τα ΜΑΤ με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, μπορούν και θα σταματήσουν τον επικίνδυνο και αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.