search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:44
MENU CLOSE

Στο πλευρό των κατοίκων του βορειοανατολικού Αιγαίου το ΚΚΕ – Kαλεί σε αποσυμφόρηση και κατανομή προσφύγων στην Ε.Ε.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2114
27-2-2020
29.02.2020 04:00
lesv_0.jpg

 

Στο πλευρό των κατοίκων των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου τάσσεται το ΚΚΕ, καταδικάζοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς με την αποστολή διμοιριών ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο για να καταστείλουν τις διαμαρτυρίες απέναντι στην εκκίνηση των εργασιών κατασκευής των κλειστών δομών για τους πρόσφυγες/μετανάστες στις περιοχές που επιτάχθηκαν.
Ο Περισσός στρέφει τα πυρά του τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή πτυχή, ότι δηλαδή αμφότερα τα δύο κόμματα εφαρμόζουν και στηρίζουν την πολιτική της Ε.Ε. που μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών. 

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία κλειστή δομή στα νησιά, ενώ χαρακτηρίζει «δίκαιο» το αίτημα των κατοίκων και παραπέμπει στη δημιουργία ανοιχτών, προσωρινών δομών στην ηπειρωτική χώρα με προσλήψεις σε ανθρώπινο δυναμικό (μεταφραστές, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι κ.λπ.) με παράλληλες ενέργειες ώστε να ασκηθεί πίεση στην Ε.Ε. και οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα εξασφαλίσουν έγγραφα να μεταβούν στις χώρες που είναι ο προορισμός τους.

Μάλιστα σε συνέντευξή του ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι μια μορφή πίεσης είναι η καταγγελία και υπαναχώρηση από την εφαρμογή του Κανονισμού του Δουβλίνου και η διεκδίκηση επανεξέτασης της Συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Υποστήριξε δε επί της ουσίας ότι η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών. «Κοιτάξτε να δείτε, 300.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα είναι φαινόμενο απαράδεκτο και επικίνδυνο και για τους ίδιους τους πρόσφυγες, τα θύματα αυτά των πολέμων, της φτώχειας, και για τους Έλληνες, τους νησιώτες ή τους στεριανούς, εδώ όλους εμάς. Άρα, λοιπόν, άλλο είναι οι 300.000 κατανεμημένοι σε 30 χώρες, που σημαίνει, ανάλογα και με τη δυναμική κάθε χώρας, 5.000 εδώ, 10.000 αλλού. Αυτό λέει η απλή λογική και είναι ζήτημα γιατί η Ε.Ε., στην οποία ορκίζονται όλα τα άλλα κόμματα, αυτή η συμφωνία δεν προχωρά σε αυτό και τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα». Μάλιστα εκτίμησε ότι μεγάλες χώρες ουσιαστικά δεν θέλουν να λυθεί το θέμα, ώστε να ασκείται διαρκώς πίεση «σε πολλαπλές κατευθύνσεις και γι’ αυτά που λέγαμε πριν και για άλλα θέματα».

«Δυνάμεις κατοχής»

Χτες δήλωση εξέδωσε και η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως «επιχειρεί να εφαρμόσει το επικίνδυνο σχέδιό της, για λογαριασμό της Ε.Ε., με ανείπωτη βαρβαρότητα». «Τα ΜΑΤ που έχει στείλει στο Διαβολόρεμα», σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «αντιμετωπίζουν τον αγωνιζόμενο λαό της Λέσβου σαν δυνάμεις κατοχής. Χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν το δάσος της περιοχής».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:41