24/10/2020 23:14:45

Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ: Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό παραπάνω από τη γρίπη

Διευθυντής Ινστιτούτου Παστέρ: Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τον κορονοϊό παραπάνω από τη γρίπη - Media

 

Για τον κορονοϊό και κατά πόσο είναι πιθανό να εξαπλωθεί στην Ελλάδα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Ιταλίας, μίλησε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ Ανδρέας Μεντής. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε: «Τα μέτρα που ελήφθησαν στη χώρα μας, μπορεί να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση, αλλά θα έλεγα ότι με ανησυχεί λίγο το γεγονός ότι στην Ιταλία ίσως έχουν περισσότερα κρούσματα απ' όσα και οι ίδιοι γνωρίζουν».

«Με δεδομένο ότι στην Ιταλία υπάρχουν τον τελευταίο καιρό πολλές εκθέσεις, στις οποίες έχουν βρεθεί και αρκετοί Ελληνες, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί απ' αυτούς να φέρουν τον ιό πίσω και έτσι να έχουμε κάποια εξάπλωση», είπε και συνέχισε: «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη».

Ο κ. Μεντής επισήμανε πως ό,τι «και αν γίνει, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο φόβο, όσο φόβο έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ.

Μιλώντας, εξάλλου, σε κανάλι της Κύπρου είπε επίσης πως «ο φόβος και ο πανικός μας κάνει πολύ μεγαλύτερη βλάβη παρά ο ίδιος ο ιός».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.