search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:34
MENU CLOSE

Εκδρομείς από την Ελλάδα πέρασαν κανονικά από τους Κήπους για Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

01.03.2020 15:23
Εκδρομείς από την Ελλάδα πέρασαν κανονικά από τους Κήπους για Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη - Media

 

Πρόκειται για εκδρομές από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, με προορισμό τις πόλεις Αδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη. Το Τελωνείο Κήπων άλλωστε δεν έχει κλείσει, αν και όπως φαίνεται, συγκεντρώνονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες και στην περιοχή των Υψάλων που βρίσκεται το αντίστοιχο τουρκικό τελωνείο.

Έτσι και όσοι είχαν προορισμό της εκδρομής τους στην Αδριανούπολη, επειδή το αντίστοιχο Τελωνείο στις Καστανιές έχει κλείσει, πήγαιναν στην γειτονική προς την Ορεστιάδα τουρκική πόλη μέσω των Κήπων.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως είπαν στο Evros-news.gr υπάλληλοι που εργάζονται στο ελληνικό τελωνείο, όταν άκουγαν ότι προορισμός είναι η Αδριανούπολη και η Κωνσταντινούπολη και τους ρωτούσαν πως και δεν ανησυχούν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που υπάρχει με την Τουρκία και των τεταμένων σχέσεων, αυτοί απαντούσαν ότι είχαν προγραμματίσει τις εκδρομές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και έχουν πληροφορηθεί ότι στις δυο τουρκικές πόλεις δεν υπάρχει πρόβλημα.

Και οι… Αλεξανδρουπολίτες

Εκτός από αυτούς όμως, οι εργαζόμενοι στο Τελωνείο Κήπων διαπίστωσαν ότι και αρκετοί Αλεξανδρουπολίτες με τα αυτοκίνητα τους, πολλοί με όλη την οικογένεια τους, έκαναν το ίδιο. Πήγαν για διασκέδαση το τριήμερο της Αποκριάς είτε στις κοντινές πόλεις Ραιδεστό, Κεσσάνη, είτε ακόμα πιο μακριά στην Κωνσταντινούπολη.

Όποιους μάλιστα ρωτούσαν στο τελωνείο πως και δεν φοβούνται λόγω των εξελίξεων και μαζί με τα παιδιά τους πηγαίνουν στην Τουρκία, η απάντηση ήταν ότι δεν βλέπουν να υπάρχει πρόβλημα και αυτό περιορίζεται μόνο στις Καστανιές και σε κάποια σημεία των συνόρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:33