21/02/2019 12:59:07
1.3.2010

ΔΕΗ κατά αργυροπελεκάνων

ΔΕΗ κατά αργυροπελεκάνων - Media

Την παντελή έλλειψη προστασίας των Εθνικών Πάρκων της Ελλάδας, καταγγέλλει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μετά το κρούσμα με τους δυο αργυροπελεκάνους που βρέθηκαν νεκροί στη λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού  μετά την πρόσκρουσή τους σε καλώδια της ΔΕΗ!

Το περιστατικό είναι το δεύτερο σημαντικότερο μετά τη μαζική θανάτωση περίπου 100 πελαργών στο Σούνιο πέρυσι, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, όπως επισημαίνουν, είχαν προειδοποιήσει πριν ένα χρόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον κίνδυνο πρόσκρουσης των πουλιών στα ηλεκτροφόρα καλώδια, αλλά οι συστάσεις των φορέων για μεταφορά των πυλώνων ή υπογειοποίηση των καλωδίων δεν εισακούστηκαν. Η περιβαλλοντική οργάνωση υπογραμμίζει ότι «το περιστατικό είναι ιδιαίτερο σοβαρό, καθώς ο αργυροπελεκάνος είναι είδος παγκοσμίως απειλούμενο με εξαφάνιση. Στην Ελλάδα αναπαράγονται 1500 ζευγάρια, το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, συνεπώς κάθε απώλεια στον ελλαδικό χώρο επηρεάζει τον πληθυσμό τους σε παγκόσμιο επίπεδο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.