search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11
MENU CLOSE

Έκλεισε το περιοδικό People

04.03.2020 12:06
Έκλεισε το περιοδικό People - Media

 

Σταμάτησε απροειδοποίητα η κυκλοφορία του περιοδικού People.

«Ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα». Με αυτά τα λόγια ο διευθυντής του περιοδικού People στην Ελλάδα Μαρίνος Βυθούλκας γνωστοποίησε στο Instagram πως πλέον, το περιοδικό αποτελεί παρελθόν.

Σημειώνεται πως το Σάββατο που μας πέρασε το περιοδικό People δεν κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Έθνος, όπως συνέβαινε κάθε εβδομάδα το τελευταίο διάστημα.

Η ανάρητηση του Μάνου Βυθούλκα:

«Τίτλοι τέλους στην συνεργασία μου με το People ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια και 350 τεύχη.
Ήταν Ιούλιος 2013 όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της εταιρίας Olive Media, μιας νεοσύστατης, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενης εταιρίας στο χώρο των media. Ήταν γεγονός.

Το People επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από την αναστολή έκδοσης που είχε προηγηθεί το 2012 με το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ. Εκείνη η περίοδος στα media (και όχι μόνο) ήταν περίεργη και ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς κολοσσιαία εκδοτικά συγκροτήματα έκλειναν, αφήνοντας πίσω «τραυματισμένους» υπαλλήλους.

Η Olive Media λοιπόν, στελεχώθηκε από δημοσιογράφους που είχαν ζήσει στο πετσί τους αυτές τις άγριες στιγμές, όταν μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά όπως η ΙΜΑΚΟ, αλλά και οι εκδόσεις Λυμπέρη, έκλειναν και οι ίδιοι έβλεπαν την πόρτα της εξόδου και έμεναν χωρίς δουλειά.

Η απόλυση είναι άγριο πράγμα, ειδικά όταν δεν οφείλεται σε δική σου υπαιτιότητα, αλλά σε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Με μια τέτοια απόφαση ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα.

Το People το αγάπησα και το δούλεψα από όλες τις θέσεις. Αρχικά ως δημοσιογράφος, στην συνέχεια ως βοηθός αρχισυντάκτη, το 2018 ως αρχισυντάκτης και τους τελευταίους έξι μήνες από την θέση του διευθυντή. Το πόνεσα και μαζί με τα υπέροχα κορίτσια μου, (Μαρία, Φανή, Γεωργία, Άρτεμις, Νίκη, Αγάθη, Χρύσα) το προετοιμάζαμε σελίδα-σελίδα, αράδα-αράδα, ώστε να έχει ενδιαφέρον, σασπένς, αντανακλαστικά, αλλά και αποκλειστικότητες.

To People δεν το αγαπήσαμε μόνο εμείς, αλλά και όλοι εσείς, φίλοι και συνάδελφοι που το τιμούσατε με τις αναπαραγωγές σε όλα σχεδόν τα sites, με τις συνεντεύξεις και τα θέματα που είχαμε κάθε Κυριακή. Το People είχε ζωή, είχε πνοή, είχε φρεσκάδα. Για μένα ήταν το πρώτο και το καλύτερο εβδομαδιαίο περιοδικό. Και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Εις το επανιδείν…».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Τίτλοι τέλους στην συνεργασία μου με το People ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια και 350 τεύχη. Ήταν Ιούλιος 2013 όταν πέρασα για πρώτη φορά το κατώφλι της εταιρίας Olive Media, μιας νεοσύστατης, αλλά συνάμα πολλά υποσχόμενης εταιρίας στο χώρο των media. Ήταν γεγονός. Το People επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από την αναστολή έκδοσης που είχε προηγηθεί το 2012 με το κλείσιμο της ΙΜΑΚΟ. Εκείνη η περίοδος στα media (και όχι μόνο) ήταν περίεργη και ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς κολοσσιαία εκδοτικά συγκροτήματα έκλειναν, αφήνοντας πίσω «τραυματισμένους» υπαλλήλους. Η Olive Media λοιπόν, στελεχώθηκε από δημοσιογράφους που είχαν ζήσει στο πετσί τους αυτές τις άγριες στιγμές, όταν μεγάλα εκδοτικά μαγαζιά όπως η ΙΜΑΚΟ, αλλά και οι εκδόσεις Λυμπέρη, έκλειναν και οι ίδιοι έβλεπαν την πόρτα της εξόδου και έμεναν χωρίς δουλειά. Η απόλυση είναι άγριο πράγμα, ειδικά όταν δεν οφείλεται σε δική σου υπαιτιότητα, αλλά σε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής. Με μια τέτοια απόφαση ενημερωθήκαμε την περασμένη Πέμπτη πως η κυκλοφορία του περιοδικού People αναστέλλεται. Χωρίς καμία ενημέρωση, καμία προειδοποίηση, μέσα σε μια στιγμή τέλειωσαν όλα. Το People το αγάπησα και το δούλεψα από όλες τις θέσεις. Αρχικά ως δημοσιογράφος, στην συνέχεια ως βοηθός αρχισυντάκτη, το 2018 ως αρχισυντάκτης και τους τελευταίους έξι μήνες από την θέση του διευθυντή. Το πόνεσα και μαζί με τα υπέροχα κορίτσια μου, (Μαρία, Φανή, Γεωργία, Άρτεμις, Νίκη, Αγάθη, Χρύσα) το προετοιμάζαμε σελίδα-σελίδα, αράδα-αράδα, ώστε να έχει ενδιαφέρον, σασπένς, αντανακλαστικά, αλλά και αποκλειστικότητες. To People δεν το αγαπήσαμε μόνο εμείς, αλλά και όλοι εσείς, φίλοι και συνάδελφοι που το τιμούσατε με τις αναπαραγωγές σε όλα σχεδόν τα sites, με τις συνεντεύξεις και τα θέματα που είχαμε κάθε Κυριακή. Το People είχε ζωή, είχε πνοή, είχε φρεσκάδα. Για μένα ήταν το πρώτο και το καλύτερο εβδομαδιαίο περιοδικό. Και δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Εις το επανιδείν…

A post shared by Μarinos Vithoulkas (@vimarinos) on

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:11