search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:44
MENU CLOSE

Βουλγαρία: Δεν υπάρχει ένταση στα σύνορα – Η Τουρκία δεν επιτρέπει παράνομους μετανάστες

05.03.2020 13:53
Βουλγαρία: Δεν υπάρχει ένταση στα σύνορα - Η Τουρκία δεν επιτρέπει παράνομους μετανάστες - Media

 

«Ο Bουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος να σταλεί στα σύνορα με την Τουρκία σε περίπτωση μεταναστευτικού κύματος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Όπως είπε, «περίπου 400 με 500 άτομα από τις χερσαίες δυνάμεις, τις Ειδικές Δυνάμεις και την Στρατιωτική Αστυνομία και 140 μονάδες εξοπλισμού μπορούν να φτάσουν στα σύνορα εντός 4 έως 6 ωρών».

Πρόσθεσε ότι, «περίπου 1.000 άτομα μπορούν να αποσταλούν εντός 12 έως 16 ωρών και, εάν είναι απαραίτητο, να κινητοποιηθούν 2400 έως 2600 άτομα».

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι, «σ΄αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ένταση και η Τουρκία δεν επιτρέπει παράνομους μετανάστες προς τη Βουλγαρία». Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα ήταν καλό να σταματήσουμε τη ροή των μεταναστών στη Βουλγαρία με τη χρήση διπλωματίας. Ωστόσο, εάν η διπλωματία δεν αποφέρει αποτελέσματα, πρέπει να αξιοποιηθεί όλη η δύναμη που επιτρέπει ο νόμος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50