search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:26
MENU CLOSE

Συρία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ισοπέδωση για 1 στα 3 κτίρια! – Τεράστια στρατόπεδα προσφύγων (Photos/Video/Χάρτης)

06.03.2020 10:01
Συρία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ισοπέδωση για 1 στα 3 κτίρια! - Τεράστια στρατόπεδα προσφύγων (Photos/Video/Χάρτης) - Media

 

Ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών από το νότιο και ανατολικό Ιντλίμπ της Συρίας αποκαλύπτει πως μεγάλα τμήματα της περιοχής είναι πλέον ακατοίκητα, μετά την έναρξη των εχθροπραξιών ανάμεσα στα συριακά στρατεύματα από τη μια και τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών και του τουρκικού στρατού που έχει εισβάλει στην περιοχή, από την άλλη.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Save the Children and World Vision, σχεδόν το ένα τρίτο των κτιρίων σε δύο πόλεις έχει καταστραφεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από κυβερνητικούς βομβαρδισμούς στο τελευταίο προπύργιο των ανταρτών.

Άλλες φωτογραφίες δείχνουν την εξάπλωση πρόχειρων καταυλισμών όπου έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο άμαχοι. Συνολικά, εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα έχουν εγκαταλείψει την περιοχή και τα σπίτια τους από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σχεδόν το 30% των κτιρίων είναι μερικώς ή ολοσχερώς κατεστραμμένα

Το Ιντλίμπ είναι η τελευταία περιοχή που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους τζιχαντιστές αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία και προσπαθούν να ανατρέψουν τον Σύριο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ από το 2011. Τα τελευταία χρόνια η διαρκής εισροή εκτοπισμένων έχει διπλασιάσει τον πληθυσμό της επαρχίας σε περίπου τρία εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένου ενός εκατομμυρίου παιδιών.

Σύμφωνα με μια σειρά δορυφορικών εικόνων, που αναλύθηκαν από το Πρόγραμμα Σήματος της Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας του Χάρβαρντ, δείχνουν τις συνέπειες των βομβαρδισμών σε δύο περιοχές του Ιντλίμπ από το 2017, όταν η κυβέρνηση της Συριας με τη βοήθεια ρωσικών αεροπορικών επιθέσεων ξεκίνησε την αντεπίθεσή της.

Καθώς οι κάτοικοι έφυγαν πριν ή κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής επίθεσης, οι οργανώσεις αρωγής εκτιμούν ότι η καταστροφή σπιτιών και ζωτικής σημασίας πολιτικών υποδομών θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή των χιλιάδων οικογενειών στις περιοχές στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την έκθεση.

Η δραματική κατάσταση στο βόρειο Ιντλίμπ φαίνεται από τις αεροφωτογραφίες που αποκαλύπτουν πόσο εξαπλώθηκαν οι καταυλισμοί προσφύγων

Άλλες εικόνες δείχνουν δύο καταυλισμούς στο βόρειο Ιντλίμπ που σχεδόν διπλασιάστηκαν και τριπλασιάστηκαν από το Σεπτέμβριο του 2017 ως το Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Camp B στο βόρειο Ιντλίμπ όπως ήταν το 2018

Έναν χρόνο, τον Σεπτέμβριο 2019, μετά το Camp B έχει επεκταθεί δραματικά. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24