search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Μήνυση στον Μπογδάνο για ανάρτηση στο Facebook

08.03.2020 13:28
Ο Πέτσας καλύπτει Μπογδάνο για τη συνύπαρξη του σε συγκέντρωση με τον Κασιδιάρη - Media

 

Μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, στο Facebook περί δήθεν υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο, κατέθεσε ο δικηγόρος και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης. 

Σύμφωνα με την αναφορά, ο βουλευτής εμφανίζει στην σελίδα του ανάρτηση με ένα τουρκικό στρατιωτικό όχημα να επιχειρεί να καταστρέψει μέρος του φράκτη στον Έβρο, διευκολύνοντας έτσι την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα. Στην επίμαχη ανάρτηση με ημερομηνία 7/3/2020, ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, αναφέρει ότι το περιστατικό με το τουρκικό στρατιωτικό όχημα συντελέστηκε «Με τις πλάτες των συριζαίων», υπαινισσόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλάτες στην τουρκική επιθετικότητα.

Ο Αγαμένων Τάτσης κατέθεσε τη μήνυση το πρωί της Κυριακής, στην οποία χαρακτηρίζει την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική», και καλεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει και τα οποία τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την δημόσια δήλωση».

Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αναφέρει ο μηνυτής, τότε η συγκεκριμένη δήλωση είχε στόχο να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά, «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο. Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Ο Α. Τάτσης ζητά μέσω της μηνύτηριας αναφοράς του να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, γιατί όπως λέει σε διαφορετική «η συγκεκριμένη δήλωση στόχο είχε να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Τέλος, αιτείται να κληθούν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών να καταθέσουν για το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο παραπάνω βουλευτής. «Είμαι δε βέβαιος» καταλήγει, «ότι τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54