search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:41
MENU CLOSE

Ισραήλ: Την αναβολή της δίκης του ζήτησε ο Νετανιάχου

09.03.2020 09:33
Ισραήλ: Την αναβολή της δίκης του ζήτησε ο Νετανιάχου - Media

 

Την αναβολή της δίκης του για διαφθορά ζήτησε σήμερα ο απερχόμενος Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Η δίκη του είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 17 Μαρτίου, επισημαίνοντας ότι δεν είχε πρόσβαση σε κάποια έγγραφα της έρευνας.

Οι δικηγόροι του Νετανιάχου, ο οποίος δήλωσε ότι κατήγαγε «τη μεγαλύτερη νίκη» της καριέρας του στις βουλευτικές της 2ας Μαρτίου, έστειλαν επιστολή στο δικαστήριο της Ιερουσαλήμ ζητώντας αναβολή 45 ημερών.

«Τη στιγμή που κατατέθηκε το αίτημα αυτό δεν είχαμε ακόμη λάβει το σύνολο των εγγράφων της έρευνας», ανέφεραν.

Ο Νετανιάχου είναι ο μοναδικός εν ενεργεία πρωθυπουργός στην ιστορία του Ισραήλ εναντίον του οποίου απαγγέλλονται κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ισραηλινή νομοθεσία, και αντίθετα με όσα προβλέπονται για τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός δεν είναι αναγκασμένος να παραιτηθεί από τη θέση του αν του απαγγελθούν κατηγορίες, όμως στερείται ασυλίας.

Ο Νετανιάχου δηλώνει αθώος και θύμα «κυνηγιού μαγισσών».

Στις 17 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Ισραηλινός πρόεδρος Ρέουβεν Ρίβλιν το πρόσωπο στο οποίο θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Νετανιάχου και ο βασικός του αντίπαλος Μπένι Γκαντς διεξάγουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών ώστε να μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Βουλευτές εξετάζουν να προτείνουν νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τον σχηματισμό κυβέρνησης στους πολιτικούς εναντίον των οποίων έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:41