search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:27
MENU CLOSE

Εκλήθη για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης για τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού

11.03.2020 12:42
4587332.jpg

 

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ενημερώνονται όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Πέτσας ενώ κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι«οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι έκαναν οι ναζί» στα ελληνοτουρκικά σύνορα σημείωσε πως η Άγκυρα «συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα».

«Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι να προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε παράλληλα πως «η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο πρόεδρο» και πρόσθεσε πως «η απόπειρα της Τουρκίας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρώπη χρησιμοποιώντας κατατρεγμένους ανθρώπους απέτυχε».
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι «θα πρυτανεύσει η λογική» και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με τη γειτονική χώρα» σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:26