search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:53
MENU CLOSE

Rebound στις διεθνείς αγορές μετά την κατάρρευση

13.03.2020 14:59
Wall Street: Δεύτερο σερί ρεκόρ για τον S&P 500 - Media

 

Οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές ανέκαμψαν σήμερα από τα χαμηλά επίπεδά τους εν μέσω ελπίδων για περισσότερα μέτρα στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες και αύξηση των κρατικών δαπανών, αν και πάλι οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι χρηματιστηριακές αγορές στην Ευρώπη κατέγραψαν σημαντική άνοδο εν μέσω ελπίδων για συντονισμένα μέτρα στήριξης από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ύστερα από αρκετές συνεδριάσεις με βαριές απώλειες λόγω των ανησυχιών για παρατεταμένη παγκόσμια ύφεση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στη Wall Street αποτελούσαν ένδειξη για ανοδικό άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς σήμερα.

Ο Dow Jones παίρνει rebound από τη χθεσινή βουτιά- τη μεγαλύτερη από το 1987- με άνοδο 800 μονάδων, ή3.7%. Ο S&P 500 εξάνεται κατά 4.2% ενώ ο Nasdaq κερδίζει 4.1%.

Στο μεταξύ η Ιταλία και η Ισπανία επέβαλε περιορισμούς στις συναλλαγές προκειμένου να ανακόψει τη βουτιά της χρηματιστηριακής αγοράς που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Ωστόσο, ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI, που παρακολουθεί μετοχές σε 49 χώρες, υποχώρησε σε χαμηλό τριών ετών στη διαπραγμάτευση στην Ασία ενώ καταγράφει πτώση σχεδόν 16% αυτή την εβδομάδα.

Ο βασικός ευρωπαϊκός δείκτης MSCI σημείωσε άνοδο 6,5% στις 13:45 ώρα Ελλάδας, έχοντας υποχωρήσει πάνω από 20% στις τέσσερις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Νωρίτερα, ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 10% πριν περιορίσει τις απώλειές του και κλείσει με πτώση 6%. Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας ενισχύθηκε οριακά 0,1% αφού υποχώρησε πάνω από 5% στην αρχή της συνεδρίασης.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε χθες νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας, διατηρώντας σταθερά τα επιτόκια, ενώ η επικεφαλής της Κριστίν Λαγκάρντ φάνηκε να ρίχνει ξεκάθαρα το βάρος της αντιμετώπισης της κρίσης στις κυβερνήσεις, οδηγώντας τις αγορές σε καθοδική περιδίνηση. «Η Λαγκάρντ δεν έχει εμπειρία με τις αγορές και αυτό ήταν εμφανές χθες», δήλωσε ο Κριστόφ Ρίγκερ, επικεφαλής ανάλυσης στην Commerzbank.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:53