search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω κρούσματος σε Γερμανό καθηγητή

13.03.2020 16:16
Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, λόγω κρούσματος σε Γερμανό καθηγητή - Media
 
«Σφραγίζεται» το Πανεπιστήμιο Κρήτης μετά την αποκάλυψη ότι Γερμανός καθηγητής που έκανε σεμινάρια στο ίδρυμα έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτο πρυτανικό συμβούλιο στο οποίο και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σε όλο το Πανεπιστήμιο.
 
«Το τμήμα της Χημείας όπου παρευρέθη ο Γερμανός καθηγητής έκλεισε χθες μετά την ενημέρωση που είχαμε για το θετικό κρούσμα. Σήμερα υπήρξε έκτακτο πρυτανικό συμβούλιο και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας σε όλο το πανεπιστήμιο ως μέτρο πρόληψης αλλά και να γίνει απολύμανση όλων των χώρων.
 
Αρχικά θα απολυμανθεί το τμήμα της Χημείας και τις επόμενες ημέρες όλοι οι χώροι του πανεπιστημίου τόσο στο Ηράκλειο όσο και το Ρέθυμνο», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Παναγιώτης Τσακαλίδης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως το Ίδρυμα θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεοτέρας.
 

Οι κινήσεις του Γερμανού καθηγητή

Ο Γερμανός καθηγητής είχε έρθει στην Κρήτη προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά σεμιναρίων στο Πανεπιστήμιο.
 
«Ο συγκεκριμένος καθηγητής είχε ολοκληρώσει δύο διδακτικές ημέρες και συγκεκριμένα δύο σεμινάρια προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Χημείας. Μετά το τέλος των σεμιναρίων ένιωσε αδιαθεσία και ανέβασε πυρετό. Χθες το βράδυ πήγε για εξέταση και τελικά το αποτέλεσμα βγήκε θετικό, όπως με ενημέρωσε ο διευθυντής του Ιολογικού Εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ, κ. Σουρβίνος», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τσακαλίδης.
 

Σε καραντίνα το προσωπικό και οι φοιτητές του νοσοκομείου

Τα στελέχη του Πανεπιστημίου αλλά και οι φοιτητές που συμμετείχαν στα σεμινάρια έχουν μπει σε καραντίνα.
 
«Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε όλα τα μέλη του τμήματος από το προσωπικό και το διδακτικό προσωπικό μέχρι τους τεχνικούς, τα μέλη του ΔΕΠ και τους φοιτητές.
 
Τα στελέχη του νοσοκομείου αλλά και οι φοιτητές έχουν μπει σε καραντίνα ενώ και ο ίδιος ο Γερμανός καθηγητής είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. Τώρα ο ΕΟΔΥ είναι αυτός που θα ιχνηλατήσει τις επαφές του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλίδης.
 
Πηγή: creatpost.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:01