search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:33
MENU CLOSE

Ξεκινούν delivery και οι ταβέρνες λόγω κορωνοϊού

16.03.2020 11:54
«Καμπάνα» σε ταβέρνα της Μυκόνου: Σέρβιρε καθισμένους πελάτες, παρά την καραντίνα - Media

 

Εστιατόρια και ταβέρνες που έκλεισαν λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, ξεκίνησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο να λειτουργούν υπηρεσίες delivery, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν και παράλληλα να είναι νόμιμα.

Έτσι από το πρωί του Σαββάτου αρκετές παραδοσιακές ταβέρνες που μέχρι σήμερα δεν είχαν υπηρεσία delivery, άρχισαν να ενημερώνουν τους πελάτες τους με μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα αλλά και μέσω διαδικτύου ότι ξεκινούν τις παραδόσεις κατ΄ οίκον στις περιοχές κοντά στα καταστήματά τους.

«Υπάρχει μία τάση αρκετών επιχειρήσεων στον κλάδο της εστίασης τις τελευταίες μέρες, να βάλουν υπηρεσία delivery προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτά τα καταστήματά τους» λέει στο insider.gr, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Καββαθάς.

Ο ίδιος ο κ. Καββαθάς, επισημαίνει πάντως ότι η υπηρεσία αυτή για μία επιχείρηση που δεν την διαθέτει ήδη, έχει κόστος λόγω των προσλήψεων και της προετοιμασίας που πρέπει να γίνει. Από την άλλη πλευρά, τα έσοδα που θα προκύψουν, δεν μπορούν να καλύψουν τον χαμένο τζίρο από το κατάστημα που θα είναι κλειστό. Όπως λέει, ίσως θα ήταν προτιμότερο από άποψη κόστους, για μία επιχείρηση που δεν έχει ήδη delivery να παραμείνει κλειστή για όσο χρειαστεί.

Πεσμένη η κίνηση και στα delivery

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, ο κλάδος της εστίασης είχε ήδη πληγεί σημαντικά όλο το προηγούμενο διάστημα που ο κόσμος είχε αρχίσει να περιορίζει τις εξόδους του, ενώ τις τελευταίες μέρες η μείωση έφτασε έως και 70%. Και το Σαββατοκύριακο ωστόσο που λειτουργούσαν μόνο μέσω delivery η κίνηση, όπως σημειώνει, παρέμεινε πεσμένη καθώς αρκετοί καταναλωτές ανησυχούν και αποφεύγουν πλέον το φαγητό απέξω.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε ότι σε πολλές περιπτώσεις, όπως έλεγαν όσοι έκαναν παραδόσεις φαγητού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι πελάτες τους ενημέρωναν να τηλεφωνήσουν πριν φτάσουν στα σπίτια τους και στη συνέχεια να αφήσουν τα πακέτα έξω από την πόρτα, ώστε να αποφεύγεται η προσωπική επαφή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15