search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Στην Κίνα πλέον κυνηγάνε και δολοφονούν σκυλιά, όχι για να τα φάνε, αλλά επειδή τα θεωρούν υπεύθυνα για τον κορωνοϊό (Photos/Video)

16.03.2020 15:40
Στην Κίνα πλέον κυνηγάνε και δολοφονούν σκυλιά, όχι για να τα φάνε, αλλά επειδή τα θεωρούν υπεύθυνα για τον κορωνοϊό (Photos/Video) - Media

 

Ενώ στην Κίνα φαίνεται να έχουν χαλιναγωγήσει λίγο την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν έχουν χλιναγωγήσει τις δυσδαιμονίες τους σχετικά με τα σκυλιά. Πλέον δεν τα δολοφονούν για να τα φάνε, αλλά όπου βρουν αδέσποτο το κυνηγάνε να το σκοτώσουν επειδή θεωρούν ότι στα αδέσποτα οφείλεται η εξάπλωση του ιού. 


Μάλιστα όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέωσης, δεν είναι λίγες οι φορές που δίδεται και αμοιβή σε όποιον φέρει νεκρό αδέσποτο σκύλο. Όλοι, είδικά στις επαρχίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι σκυλιών, να τα βρουν και να τα σκοτώσουν. «Θα ανταμείψουμε τους ανθρώπους που συλλαμβάνουν και σκοτώνουν αδέσποτα σκυλιά», δήλωσαν την περασμένη Δευτέρα τοπικοί αξιωματούχοι της Guangdong. Και αδέσποτο θεωρείται το σκυλί που κυκλοφορεί έξω χωρίς λουρί. Η αμοιβή για κάθε νεκρό σκύλο είναι 25 ευρώ. 


Την ίδια στιγμή σε όλη την Κίνα φουντώνει ένα κύμα εθελοντών που όχι μόνο προστατεύουν τα σκυλιά,αλλά περιθάλπουν όσα κατάφεραν να γλυτώσουν από αυτό το ανηλεές κυνήγι. 


Βέβαια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι κατηγορηματικός πως δεν έχει αποδειχθεί ακόμη ότι τα ζώα και κυρίως τα σκυλιά και οι γάτες, μπορεί να μεταδώσουν τον ιό στον άνθρωπο. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35