search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Ισπανία: Tην Mercedes δεν την… φρενάρει ούτε ο κορωνοϊός – Πώς απάντησαν στο κάλεσμα για δουλειά 5.000 εργάτες (Video)

17.03.2020 12:19
Ισπανία: Tην Mercedes δεν την... φρενάρει ούτε ο κορωνοϊός - Πώς απάντησαν στο κάλεσμα για δουλειά 5.000 εργάτες (Video) - Media

 

Η Ισπανία μπορεί να έχει καταρρεύσει ως χώρα λόγω του κορωνοϊού μετρώντας ως σήμερα 491 νεκρούς  αλλά αυτό δεν εμπόδισε την Mercedes-Benz να καλέσει περίπου 5.000 εργάτες παραγωγής φορτηγών μεταφοράς στο εργοστάσιο της Vitoria στη Vitoria-Gasteiz. 

Οι οργανωμένοι εργαζόμενοι αντέδρασαν συντονισμένα στο τέλος της γραμμής συναρμολόγησης, σταματώντας την παραγωγή κάτι που φυσικά δεν άρεσε στη διεύθυνση. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι το hastag των εργατών ήταν #capitalvslife δηλαδή κεφάλαιο εναντίoν ζωής! 

“Η υγεία των εργαζομένων δεν είναι εγγυημένη”, τόνισε η επιτροπή των εργαζμένων προς τη διοικηση του εργοστασίου, όπου είχε τουλάχιστον μία περίπτωση κορωναϊού και 23 εργάτες σε καραντίνα.

Οι εργαζόμενοι συζήτησαν όλο το πρωί με τη διοίκηση, αλλά δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά στο κλείσιμο της μονάδας παραγωγής, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ:

Τελικά μετά την μαζική αντίδραση των εργατών η Mercedes-Benz αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή φορτηγών στη Vitoria-Gasteiz χθες το μεσημέρι

Αυτό είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο στην περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:05