search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:05
MENU CLOSE

Ευρωπαίοι, άρρωστοι και μόνοι…

17.03.2020 14:01
Ευρωπαίοι, άρρωστοι και μόνοι… - Media
 
Το ξέσπασμα της πανδημίας έρχεται να επιβεβαιώσει με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο το πασιφανές εδώ και χρόνια: Η Ευρωπαική Ενωση είναι ένας συνεταιρισμός ο οποίος λειτουργεί στο βαθμό που είναι επωφελής για τους ισχυρούς εταίρους. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι «συνέταιροι» λειτουργούν ως «μαφία», εκβιάζοντας όποιον από τα μέλη του συνεταιρισμού μπορεί να εκβιαστεί και εγκαταλείποντας στα προβλήματά του όποιον δεν μπορεί μόνος του να τα επιλύσει.
 
Στην προκειμένη περίπτωση με το χτύπημα της πανδημίας του κορωνοιού είναι περισσότερο από σαφές ότι οι Ευρωπαίοι λειτουργούν όπως ακριβώς το συνηθίζουν. Η πρώτη τους αντίδραση ήταν το κλείσιμο των (ανοιχτών) μεταξύ τους συνόρων. Τα σύνορα, ας το σημειώσουμε, οι Ευρωπαίοι Εταίροι τα θέλουν ανοιχτά όταν εξυπηρετούνται τα κεφάλαιά τους που αναζητούν φτηνά χέρια και υπερ απόδώσεις. Τα κλείνουν ωστόσο ερμητικά όταν αισθανθούν την παραμικρή απειλή , όπως με το προσφυγικό ή τώρα με τον κορωνοιό.
 
Τώρα, με το χτύπημα του κορωνοιού, οι ισχυρότεροι από τους εταίρους εμφανίζουν σε πρώτο πλάνο την ισχύ του κράτους το οποίο ρυθμίζει και συντονίζει όλα όσα επιβάλλεται να ρυθμιστούν ή να συντονιστούν σε κρίσιμες στιγμές. Αυτοί, οι ισχυροί, εξακολουθούν να διαθέτουν κράτος, για αυτό άλλωστε είναι και ισχυροί. Αλλοίμονο σ αυτούς που νομίζουν ότι διαθέτουν κράτος φαντασιώνονται ότι κυβερνούν…
 
Πριν, οι ίδιοι αυτοί ισχυροί Εταίροι, προπαγάνδιζαν την «απελευθέρωση» του κράτους από τις ευθύνες του τις οποίες σε τομείς όπως η παιδεία η υγεία ακόμη και η άμυνα θα μπορούσε να αναλάβει η «αγορά». Αυτές, μάλιστα, οι υποδείξεις κατέβαιναν ως διαταγές στις κυβερνήσεις των υποτελών χωρών όπως είναι η Ελλάδα. Αυτές οι υποτελείς κυβερνήσεις της περιφέρειας ξαλάφρωσαν το κράτος από τις ευθύνες του στο όνομα του κοσμοπολιτισμού και της ελεύθερης αγοράς η οποία όλα τα ρυθμίζει…
 
Το αποτέλεσμα αυτού του «ξαλαφρώματος», της διάλυσης, στον τομέα της υγείας το αντιλαμβανόμαστε τώρα με δραματικό τρόπο. Το εθνικό σύστημα υγείας υπονομευμένο συστηματικά από τις μνημονιακές κυβερνήσεις (και παλαιότερα), κατασυκοφαντημένο από ένα άθλιο πολιτικό και μιντιακό σύστημα προκειμένου να υποτιμηθεί και να ξεπουληθεί καλείται σήμερα βαθύτατα τραυματισμένο να αντιμετωπίσει την πανδημία. Χωρίς να κοκκινίζουν , όλοι αυτοί που με τις πολιτικές τους αποφάσεις ακολουθώντας τις οδηγίες των Βρυξελλών ξεχαρβάλωσαν την δημόσια υγεία και ήταν έτοιμοι να της δώσουν την χαριστική βολή σήμερα ίσως αντιλαμβάνονται ότι κανείς δεν πρόκειται να δώσει χέρι βοήθειας, ούτε εταίρος αλληλέγγυος ούτε ξένος ή ντόπιος μαφιόζος των υπηρεσιών της ελεύθερης αγοράς.
 
Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την εποχή που η ελληνική οικονομία θυσιάστηκε για χάρη των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία θα έπρεπε να έχουμε συνειδητοποιήσει από την στάση των εταίρων μας απέναντι στην Τουρκία που έχει καταπατήσει την ευρωπαική ΑΟΖ (της Κύπρου), κάνει καθημερινές υπερπτήσεις με μαχητικά αεροσκάφη πάνω από ευρωπαικά κατοικημένα εδάφη (ελληνικά νησιά στο Αιγαίο) και απειλεί με πόλεμο μια χώρα (την Ελλάδα) αν δεν δεχτεί έναν επονείδιστο συμβιβασμό εγκαταλείποντας κυριαρχικά της δικαιώματα…
 
Τι έχει να αναμένει η Ελλάδα από τους εταίρους της τώρα με το χτύπημα της πανδημίας; Ανάλογη υποστήριξη με αυτήν που λαμβάνει τόσα χρόνια για να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, έχουμε την εντύπωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:04