search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Δραματική προαναγγελία Πέτσα για επόμενα βήματα – «Στο τέλος θα μείνουν μόνο τα απαραίτητα»!

18.03.2020 10:16
Πέτσας: «Λουκέτο» ξανά σε βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, click away από Δευτέρα - Ανοίγουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου - Media

Αυστηρά μέτρα για όσους παραβιάζουν τους κανόνες ή κερδοσκοπούν, προανήγγειλε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε συνέντευξή του στον «ΑΝΤ1» και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα»

«Όπως είπε ο Πρωθυπουργός χθες είμαστε σε έναν πόλεμο. Και ένας πόλεμος έχει θύματα. Ελπίζουμε στα θύματα αυτά να μην είναι η ανθρωπιά μας. Για αυτό η έκκληση του Πρωθυπουργού θα συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα απέναντι σε αυτούς, οι οποίοι θα θέλουν να παραβιάσουν τους κανόνες που έχουν τεθεί και να προσπαθήσουν με πλάγιους τρόπους να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Επομένως, θα είναι πολύ αυστηρά τα μέτρα και για αυτούς που παραβαίνουν τους κανόνες και για αυτούς που κερδοσκοπούν. Αλλά το βασικό στοιχείο για να περιοριστούν τα ανθρώπινα θύματα είναι να μείνουμε στο σπίτι για να δώσουμε τη δυνατότητα στο σύστημα Υγείας να περιθάλψει αυτούς που πραγματικά θα έχουν ανάγκη νοσηλείας».

Για την στήριξη της οικονομίας

Ο περιορισμός της διασποράς είναι ο πρώτος βασικός στόχος που έχουμε. Και επειδή αυτό έχει οικονομικό κόστος, στις 12:00 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα εξειδικευμένα μέτρα που θα πάρουμε για να στηρίξουμε την οικονομία. Υπάρχει ένα πλέγμα παρεμβάσεων και για τη στήριξη των φυσικών προσώπων. Υπάρχουν θέματα που έχουν να κάνουν και με τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές υποχρεώσεις. Υπάρχουν και θέματα που αφορούν το τραπεζικό σύστημα. Αφορούν το σύνολο της οικονομίας. Είναι μέτρα πρωτοφανή, που θα ληφθούν και σε εθνικό επίπεδο και σε ευρωπαϊκό, αλλά, και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι μια παροδική κρίση δημόσιας υγείας δεν πρέπει να γίνει μια μόνιμη οικονομική κρίση.

Πάμε σε ένα σταδιακό κλείσιμο τομέων της οικονομίας και στο τέλος θα μείνουν μόνο τα απαραίτητα. Επομένως, όλοι αυτοί, οι οποίοι με διοικητικά μέτρα παραμένουν στο σπίτι τους δεν έχουν κανέναν λόγο ανησυχίας γιατί το βασικότερο πρόβλημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αβεβαιότητα. Και για να εξαλείψουμε την αβεβαιότητα θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, όχι μόνο στις περιπτώσεις που κλείνουν με διοικητικά μέτρα, στις περιπτώσεις που τους δόθηκε εντολή να κλείσουν, αλλά και στις περιπτώσεις που θα υποστούν μια πολύ μεγάλη μείωση του τζίρου. Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό μήνυμά του δεν θέλουμε λουκέτα και απολύσεις. Γιατί αυτά έχουν μονιμότερα χαρακτηριστικά στην οικονομία. Θέλουμε να μας εμπιστευτούν όλοι. Να μην γίνουν καταστρατηγήσεις, να μην υπάρξουν λουκέτα και απολύσεις και εμείς θα καλύψουμε το κόστος που θα χρειαστεί.

Το τρίμηνο που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, έχει ένα Α.Ε.Π. περίπου 40-45 δισεκατομμύρια. Αν έχουμε μια διαταραχή, όπως αυτή που εκτιμούν τώρα οι υπηρεσίες της Κομισιόν, τότε θα μιλάμε για μια απώλεια στο Α.Ε.Π. περίπου δύο, τριών, τεσσάρων δισεκατομμυρίων. Τα δύο δις, λοιπόν, τα οποία εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός είναι το πρώτο απαραίτητο κύμα στήριξης. Και αν χρειαστεί, θα ρίξουμε κι άλλα χρήματα στην οικονομία. Ευτυχώς, με την απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας και του Συμβουλίου Κορυφής -που έγινε χθες με τηλεδιάσκεψη- τα μέτρα στήριξης της οικονομίας έχουν εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους, ενώ οι δημοσιονομικοί στόχοι θα μειωθούν. Και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.

Για τη λήψη και νέων μέτρων

Αξιολογούμε κάθε μέρα τη διασπορά. Σκοπός μας είναι με τα μέτρα που λαμβάνουμε να υπάρξει μια επέκταση της διασποράς σε βάθος χρόνου για να αποφευχθεί μια απότομη κορύφωση των περιστατικών. Αυτός είναι ο αγώνας που δίνουμε. Και ό,τι χρειαστεί θα το κάνουμε. Αν χρειαστεί να μείνουμε μακριά από άλλες εκδηλώσεις μέχρι και το Πάσχα θα το κάνουμε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14