search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:42
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ελπίδα από το φάρμακο χλωροκίνη – Θετικές δοκιμές στη Γαλλία

18.03.2020 13:18
Κορωνοϊός: Ελπίδα από το φάρμακο χλωροκίνη - Θετικές δοκιμές στη Γαλλία - Media
 
O καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας, Ντιντιέ Ραούλτ, ανακάλυψε πως η ουσία υδροξυχλωροκίνη βελτιώνει πολύ τους ασθενείς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star.
 
«Οι θετικοί φορείς που δεν έλαβαν υδροξυχλωροκίνη σε έξι μέρες παρέμεναν φορείς. Ενώ όταν δίνεται Plaquenil (Υδροξυχλωροκίνη) σε έξι μέρες μόνο το 25% παραμένουν φορείς» εξήγησε ο Ντιντιέ Ραούλτ, Καθηγητής Ιατρικής Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας.
 
Η χλωροκίνη είναι ένα φάρμακο που σχεδόν πριν από 70 χρόνια νίκησε την ελονοσία. Τις τελευταίες εβδομάδες η ουσία αυτή θεράπευσε το 75% των ασθενών με κορωνοϊό που συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.
 
Στους ασθενείς που θεραπεύτηκαν χορηγήθηκε μικρή δόση χλωρικίνης, μόλις 600 milligram ημερησίως επί έξι μέρες και τα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά.
 
«Είχαμε τα αποτελέσματα στις πρώτες έξι μέρες ,οι μετρήσεις έδειξαν ότι οι ασθενείς ήταν αρνητικοί στα τεστ του ιού. Οι ασθενείς δεν είναι πλέον μεταδοτικοί» εξηγεί ο Γιάννης Ρουσέλ, Ερευνητής Βιολογίας, Κλινικός Ερευνητής και στενός συνεργάτης καθηγητή Ντιντιέ Ραούλτ.
 
Στις κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 24 άτομα. Τώρα οι επιστήμονες επιδιώκουν να εφαρμόσουν το πρωτόκολλο σε περισσότερους ασθενείς με κορωνοϊό. Τα αποτελέσματα της πολλά υποσχόμενης θεραπείας, βάσει της οποίας οι ασθενείς που τους χορηγήθηκε χλωρικίνη δεν είναι πια φορείς του ιού, άρχισαν να δημοσιεύονται από χθες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:40