search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:02
MENU CLOSE

Ισραηλινό ερευνητικό κέντρο θα ανακοινώσει πως ανέπτυξε εμβόλιο για τον κορωνοϊό

18.03.2020 13:35
«Όπου κάνουμε τη ζωή του κορωνοϊου εύκολη, ο ιός εξαπλώνεται ξανά πολύ γρήγορα» - Media

 

Επιστήμονες στο Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών του Ισραήλ αναμένεται να ανακοινώσουν τις προσεχείς ημέρες πως ολοκλήρωσαν την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον νέο κορονοϊό (Covid-19).

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές που επικαλείται ισραηλινή εφημερίδα, σύμφωνα με το huffingtonpost οι επιστήμονες πρόσφατα σημείωσαν σημαντική πρόοδο ως προς την κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού και των ιδιοτήτων/ χαρακτηριστικών του ιού, κάτι που επιτρέπει βελτίωση των δυνατοτήτων διάγνωσης, παραγωγή αντισωμάτων για αυτούς που έχουν ήδη τον ιό και ανάπτυξη εμβολίου.

Η διαδικασία ανάπτυξης προϋποθέτει μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων που μπορεί να κρατήσουν μήνες μέχρι το εμβόλιο να κριθεί αποτελεσματικό και ασφαλές για χρήση.

Σε σχετική ερώτηση, το υπουργείο Άμυνας της χώρας απάντησε πως «δεν υπήρξε κάποιο επίτευγμα- έκπληξη στις προσπάθειες του βιολογικού ινστιτούτου για ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό ή την ανάπτυξη κιτ για εξετάσεις. Η δουλειά του ινστιτούτου γίνεται σύμφωνα με ένα τακτικό σχέδιο εργασίας και θα χρειαστεί χρόνος. Εάν και όταν υπάρχει κάτι να αναφερθεί, θα γίνει με τάξη. Το βιολογικό ινστιτούτο είναι μια διεθνούς φήμης υπηρεσία έρευνας και ανάπτυξης, η οποία βασίζεται σε έμπειρους ερευνητές και επιστήμονες…υπάρχουν τώρα πάνω από 50 επιστήμονες που εργάζονται στο ινστιτούτο πάνω στην έρευνα και ανάπτυξη μιας ιατρικής θεραπείας για τον ιό».

Το Ινστιτούτο Βιολογικών Ερευνών δημιουργήθηκε το 1952 ως μέρος του Σώματος Επιστημών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και αργότερα έγινε πολιτικός οργανισμός. Τεχνικά υπάγεται στο γραφείο του πρωθυπουργού, μα είναι σε στενή επαφή με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε εντολή στο ινστιτούτο να αφιερώσει πόρους στην ανάπτυξη ενός εμβολίου την 1η Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03