search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου: Αυξήθηκε η συνταγογράφηση της χλωροκίνης

20.03.2020 16:16
Απίστευτη καταγγελία Ιατρικού Συλλόγου: Αυξήθηκε η συνταγογράφηση της χλωροκίνης - Media

 

Για «αντιεπιστημονική συμπεριφορά» κατηγορεί μέλη του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) μετά από το απίστευτο φαινόμενο της αύξησης συνταγογράφησης της χλωροκίνης, του φαρμάκου που φέρεται να βοηθά στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Σε μια οξύτατη ανακοίνωσή του, ο ΠΙΣ ανέφερε ότι «μετά από τη χθεσινή παρέμβαση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σχετικά με τη διάθεση της χλωροκίνης μόνο με φυλασσόμενη ιατρική συνταγή, παρατηρήθηκε αύξηση της συνταγογράφησης της χλωροκίνης.

Η συνταγογράφηση της χλωροκίνης με σκοπό τη δημιουργία αποθεμάτων για μελλοντική χρήση στα σπίτια ασθενών από ιατρούς που δεν την συνταγογραφούσαν στο παρελθόν, υπό την πίεσή τους, συνιστά αντιεπιστημονική συμπεριφορά και πρέπει να σταματήσει.
 
Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες και ενδείξεις (οι οποίες βεβαίως αναμένονται) για τη χρήση της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα πρέπει η χλωροκίνη να συνταγογραφείται αποκλειστικά και μόνον στους ασθενείς για τους οποίους υπάρχουν επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις.
 
Δεδομένου ότι οι συνταγές φυλάσσονται επί διετία, όλοι όσοι έχουν συνταγογραφήσει χλωροκίνη, χωρίς επιστημονικά τεκμηριωμένες ενδείξεις ή σε αδικαιολόγητες ποσότητες, είναι εκτεθειμένοι σε έλεγχο από τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:29