search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Αγωνία για τους Έλληνες ταξιδιώτες που έχουν εγκλωβιστεί στο Περού

26.03.2020 11:00
Περού: Ο δημοφιλής πρόεδρος Μαρτίν Βισκάρα καθαιρέθηκε από το Κογκρέσο για «υπόθεση διαφθοράς» - Media

 

Αγώνα δρόμου κάνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και το διπλωματικό γραφείο του Προέδρου της Ελληνικής Βουλής για την επιστροφή τριάντα Ελλήνων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Περού από τις ημέρες της Αποκριάς και σκοπό είχε να πάρει τον δρόμο της επιστροφής στις 20 Μαρτίου. Όμως χωρίς καμία προειδοποίηση η κυβέρνηση του Περού έκλεισε τα σύνορα.

Αφορμή ήταν τα αυστηρά μέτρα που πήρε για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοιού. Οι πτήσεις σταμάτησαν και οι Έλληνες έμειναν εγκλωβισμένοι στο ξενοδοχείο τους με τα χρήματα να εξαντλούνται.

Μάλιστα στη χώρα τα ξενοδοχεία κλείνουν εντός των ημερών και κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.

Το τελευταίο διήμερο έγινε ένας πραγματικός μαραθώνιος από τις ελληνικές διπλωματικές αρχές ώστε να βρεθεί τρόπος για τον επαναπατρισμό τους.

Διέξοδος φάνηκε με διπλωματική αεροπορική πτήση που θα είχε προορισμό την Ισπανία ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας.

Για τον εγκλωβισμό των Ηπειρωτών στο Περού έχει κινητοποιηθεί και η Περιφέρεια Ηπείρου η οποία ενημερώθηκε τις τελευταίες ημέρες ωστόσο το θέμα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της διπλωματικής οδού όπως συνέβη και με άλλους Έλληνες που επαναπατρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52