search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:23
MENU CLOSE

Κουμουτσάκος: Γνωστές οι απειλές της Τουρκίας για «εισβολή» στον Έβρο

26.03.2020 15:24
Κουμουτσάκος: Γνωστές οι απειλές της Τουρκίας για «εισβολή» στον Έβρο - Media
 
Την αποκάλυψη ότι η προσπάθεια εισβολής μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας ήταν ένα συνειδητό και καλά οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας που το προετοίμαζε επί μήνες, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μετανστευτικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην κύρωση της σχετικής ΠΝΠ που μεταξύ άλλων πάγωσε τις αιτήσεις ασύλου.
 
Το σχέδιο της Άγκυρας ήταν όπως είπε γνωστό στους κόλπους της ΕΕ καθώς ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού από τον περασμένο Οκτώβριο είχε αναφέρει για προώθηση καραβανιών μεταναστών καθημερινά στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Κάτι που αποδείχθηκε με όσα συνέβησαν στον Έβρο.
 
Ο κ. Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “αποκαλύπτω σήμερα αυτό που μου είχε ειπωθεί πως ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών στις 4 Οκτωβρίου 2019 σε μια συνάντηση για το ζήτημα της Συρίας είχε αναφέρει πως σας στείλω 25.000 το Σάββατο, 50.000 την Κυριακή και 75.000 τη Δευτέρα.. .” και ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε πως “άρα είχαμε ένα σχέδιο οργανωμένο, εκμετάλλευσης των ελπίδων απελπισμένων ανθρώπων, για να επιτευχθούν γεωστρατηγικοί στόχοι δια εκβιασμού της Ευρώπης”.
 
Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουμουτσάκος, υποστήριξε πως δεν υπήρχε καμία άλλη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση εκτός από το σφράγισμα των συνόρων, την ώρα που είχε να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση στο Έβρο και μια εργαλειοποίηση από την Τουρκία των ανθρώπων αυτών, για την προάσπιση της εδαφικής μας ακεραιότητας”
 
Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η αναστολή αιτήσεων ασύλου είναι παράνομη και η χειρότερη μορφή push- bacκ ο αναπληρωτής υπουργός αντέτεινε πως η προάσπιση των συνόρων μας ”, είναι τόσο μείζον που δικαιολογεί την αναστολή υποδοχής αιτήσεων ασύλου για ένα διάστημα . Ήταν ευθεία και προσβλητική στάση αυτό που έκανε η Τουρκία. Ήταν υπόδειγμα παραβίασης των σχέσεων καλής γειτονίας. Τα σύνορα μας θα προστατευθούν με κάθε τρόπο”,
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:22