19/09/2020 06:30:16

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Βραβείο Chamberlain - Daladier στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Βραβείο Chamberlain - Daladier στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας - Media


Στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε έστρεψε τα βέλη του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας με ειρωνικό τρόπο τη στάση της Ολλαδνίας στην χθεσινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: "Ο Mark Rutte, πρωθυπουργός της Ολλανδίας,  φέρεται χθες να είπε - στην αποτυχημένη σύνοδο κορυφής όπου η Γερμανία και Ολλανδία μπλόκαραν τη δημιουργία ευρωομολόγου - ότι «δεν μπορεί να  φανταστεί καμία συνθήκη κατά την οποία η Ολλανδία συναινεί στην έκδοση ευρωομολόγου γιατί αυτό αντιβαίνει στην αρχιτεκτονική της Ένωσης». Αξίζει να του απονεμηθεί το βραβείο Chamberlain-Daladier που αποδίδεται στον πολιτικό που έχει ουσιαστική συμβολή στην καταστροφή της ευρωπαϊκής ιδέας και των ευρωπαϊκών αξιών". 

Στη δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπενθυμίζει "ότι ο Chamberlain και ο Daladier, πρωθυπουργοί της Βρετανίας και Γαλλίας αντιστοίχως τη δεκαετία του 1930, επέμεναν μέχρι τέλους να μην αναγνωρίζουν την υπαρξιακή απειλή του Ναζισμού και προσπάθησαν να τα βρουν με τον Hitler, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες". 

Ως εκ τούτου, κατά τον κ. Τσακαλώτο η στάση του Ολλανδού πρωθυπουργού να αρνηθεί την αναγκαία αλληλεγγύη σε αυτή την κρίση "αποτελεί μια υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη και τη δυνατότητα της να βγει από αυτή την κατάσταση  με κάποια αίσθηση του κοινού εγχειρήματος. Αν επιτύχει, μαζί με τους ηγέτες της Γερμανίας, θα συμπεριληφθεί στο Πάνθεον των ευρωπαϊκών ηγετών που έχουν κάνει τα μέγιστα όχι μόνο να απαξιώσουν τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και τις ίδιες τους τις χώρες".


 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.