search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35
MENU CLOSE

Ισραήλ: Δεκάδες νεκρές νυχτερίδες προκαλούν ανησυχία για «βιβλική προφητεία» καταστροφής (Photos)

27.03.2020 16:32
Νέα ανατροπή: Η νυχτερίδα και όχι ο παγκολίνος μετέφεραν τον κορωνοϊό στον άνθρωπο - Media
 
Φωτογραφίες από νεκρές νυχτερίδες στο Ισραήλ, τις οποίες ανέβασαν στο Facebook ερασιτέχνες ερευνητές της άγριας ζωής στη χώρα προκάλεσαν ανησυχία σε πιστούς, οι οποίο «διάβασαν» στο περιστατικό μια απειλητική βιβλική προφητεία.
Όλα άρχισαν ότι ο Άντι Μόσκοβιτς ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες από δεκάδες νεκρές νυχτερίδες σε πάρκο της πόλης Ραμάτ Γκαν, οι οποίες δεν έφεραν σημάδια τραύματος, ενώ αντίστοιχες φωτογραφίες ανέβηκαν και από άλλες πόλεις της χώρας.
Διάφοροι χρήστες των social media έδωσαν ως εξήγηση για το φαινόμενο το αφύσικο κρύο που επικρατούσε την περιόδο που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, ωστόσο, δεν δόθηκε επιστημονική επιβεβαίωση, οπότε κάποιοι κατέφυγαν στην… εσχατολογία
Ένα ισραηλινό σάιτ κατέφυγε στην εβραϊκή Βίβλο και συγκεκριμένα σε απόσπασμα από το βιβλίο του Ζεφάνια, το οποίο αναφέρει: «Θα σαρώσω ανθρώπους και ζώα. Θα σαρώσω τα πουλιά από τον ουρανό και τα ψάρια από τη θάλασσα. Θα κάνω τους φαύλους να πέσουν κάτω και θα καταστρέψω την ανθρωπότητα από το πρόσωπο της Γης -κηρύσσει ο Χασέμ».
Υπενθυμίζεται ότι οι νυχτερίδες είχαν αρχικά θεωρηθεί ως υπαίτιες για το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού, αν και ακόμα δεν υπάρχει σχετική επιβεβαίωση. Ωστόσο, κάποιοι φαίνεται ότι πιστεύουν ότι οι νυχτερίδες τιμωρούνται από μια ανώτερη δύναμη ως υπεύθυνες για την επιδημία…
 
Πηγή: Sputnik
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:35