search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:16
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Βέβαιη η παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας – Εξετάζονται μονοδρομήσεις στα σούπερ μάρκετ

28.03.2020 06:59
Γεωργιάδης: Σκέψεις για μείωση ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που χάνουν ενοίκιο - Media

 

Οι αυστηροί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί την κυκλοφορία των πολιτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από την 6η Απριλίου, οπότε και λήγουν τυπικά με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν την προηγούμενη Κυριακή.

Αυτό σημείωσε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του OPEN ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μονοδρομήσεις στα σούπερ μάρκετ

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζονται νέα μέτρα για τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «αυτή τη στιγμή λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ λειτουργούν ικανοποιητικά, δεν υπάρχει συνωστισμός. Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε. Ψάχνουμε νέες ιδέες αλλά είμαστε υπερήφανοι διότι η αγορά μας λειτουργεί καλά. Μου έκανε θετική εντύπωση ότι στα σούπερ μάρκετ που επισκέφθηκα είδα τον κόσμο να κρατάει τις αποστάσεις και τους ευχαριστώ για τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν».

Ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε, ακόμη, ότι με βάση τους ελέγχους υπάρχει μια εικόνα πλήρους συμμόρφωσης των πολιτών στα μέτρα της κυβέρνησης ενώ σχετικά με τη διάρκεια των μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι η χώρα μας έλαβε μέτρα, νωρίτερα από άλλες χώρες και ο κόσμος έδειξε ωριμότητα, και αυτό φαίνεται ότι έχει καλό αποτέλεσμα μέχρι τώρα. «Αλλά τα μέτρα θα διαρκέσουν έως να μας πουν οι επιστήμονες ότι νικήσαμε τον ιό», συνέχισε ο ίδιος.

Άδειες για παραγωγή αντισηπτικών

Για την επάρκεια στα αντισηπτικά είπε ότι ήδη η βιομηχανία Παπουτσάνης έχει ξεκινήσει την παραγωγή ενώ έχουν ζητήσει να λάβουν σχετική άδεια και άλλες δυο βιομηχανίες. Για τις μάσκες πραγματοποιούνται εισαγωγές. Σήμερα τα αποθέματα είναι περίπου δυο εκατομμύρια μάσκες και χθες, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός μια ελληνική βιομηχανία ζήτησε να επιταχθεί το εργοστάσιό της για να παραχθούν μάσκες. Είναι μία πρόταση που θα εξεταστεί όπως είπε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές ανέφερε ότι γίνονται συνεχώς έλεγχοι. «Γενικά η αισχροκέρδεια είναι κακό πράγμα, αλλά σε τέτοιες εποχές είναι βαθιά ανήθικο» υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την αντίδραση της ΕΕ για τις επιπτώσεις του κορονοιού ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί λύση και πρόσθεσε ότι μπορεί η αντίδραση να μην είναι αυτή που θα θέλαμε «αλλά δεν είμαστε και μόνοι μας. Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα είμαστε κι εμείς μέσα σε αυτή τη λύση» όπως είπε.

Έλεγχοι

«Από την Δευτέρα θα υπάρξει καταγραφή σε όλα τα αποθέματα των τεστ για κορονοϊό, προκειμένου να ελέγξουμε όσους εισάγουν και εμπορεύονται αυτά τα τεστ και να μην υπάρχουν κρούσματα αισχροκέρδειας», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 τονίζοντας ότι υπάρχει συναγερμός για τον έλεγχο της αγοράς. « Να μην εννοήσουν να αισχροκερδίσουν» ήταν το μήνυμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης, «έχουν γίνει 300 έλεγχοι σε όλο το φάσμα της αγοράς και έχουν επιβληθεί περίπου 20 πρόστιμα για παράνομες πρακτικές, υπενθυμίζοντας ότι σε φαρμακαποθήκη επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για αυξημένο περιθώριο κέρδους και από 20.000 σε κάθε ένα από τα τρία πρατήρια που λειτουργούν στην Κάρπαθο για εναρμονισμένη πρακτική.

Ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι λειτουργεί η γραμμή 1520 για τις καταγγελίες των πολιτών. Μάλιστα ανέφερε περιστατικό μέσω ενός τηλεφωνήματος σε αυτή τη γραμμή, όπου συνελήφθη έμπορος μοτοσικλετών στην Καστοριά, ο οποίος διαφήμιζε στο διαδίκτυο ότι πουλάει προστατευτικές μάσκες και πήρε από πολίτη 3.500 ευρώ, δίχως να του παραδώσει υλικό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:15