search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Το σχόλιο του Clooney για την αποκάλυψη του Channel 4 σε βάρος εταιρείας που διαφημίζει

28.03.2020 10:59
Το σχόλιο του Clooney για την αποκάλυψη του Channel 4 σε βάρος εταιρείας που διαφημίζει - Media

 

Σάλος έχει δημιουργηθεί από την αποκάλυψη αλλά και την παραδοχή της Nespresso ότι αγόρασε κόκκους καφέ από 3 φάρμες στη Γουατεμάλα όπου χρησιμοποιούνται παιδιά για τη συλλογή τους.

Βrand ambassador από το 2006 της γνωστής εταιρείας είναι εδώ και κάποια χρόνια ο George Clooney και μάλιστα από το 2013 ανήκει στο Συμβούλιο Βιωσιμότητας της εταιρείας, η οποία προβάλλει πολύ έντονα προς τα έξω ότι ο καφές της προέρχεται από ηθικές πηγές.

Οι αποκαλύψεις έγιναν από ένα ντοκιμαντέρ του Channel 4 που θα προβληθεί στη βρετανική τηλεόραση όπου καταγράφονται παιδιά μέχρι 11 ετών να δουλεύουν στις φάρμες του καφέ, οι οποίες προμηθεύουν τη Nespresso, 8 ώρες την εβδομάδα, επί έξι μέρες, με μεροκάματο λιγότερο από 5 ευρώ, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι αφαίρεσε από τη λίστα των προμηθευτών της τις συγκεκριμένες φάρμες αν και όπως είπε θα ξαναμπούν σε αυτήν όταν αποδείξουν ότι διόρθωσαν το θέμα με τα παιδιά-εργάτες.

H απάντηση του Clooney

Ο ηθοποιός που φέρεται να έχει κερδίσει πάνω από 31 εκατομμύρια ευρώ από τη συνεργασία του επαίνεσε το κανάλι για την έρευνα και εξέφρασε τη λύπη του για τα ευρήματα, καλώντας το συμβούλιο της Nespresso να αναλάβει δράση.

Σε ανακοίνωσή του δήλωσε: “Έχοντας μεγαλώσει δουλεύοντας σε φάρμα με καπνά από τα 12 είμαι γνώστης των περίπλοκων θεμάτων που αφορούν την παιδική εργασία στην αγροτική παραγωγή. Γι’ αυτό και πριν από 7 χρόνια μπήκα στο Συμβούλιο Βιωσιμότητας της Nespresso με τότε στόχο όπως και σήμερα τη βελτίωση της ζωής των καλλιεργητών. Να κάνουμε πιο κερδοφόρες τις φάρμες τους, πιο βιώσιμες, πιο ασφαλείς. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την επιτυχία που είχε η προσπάθειά τους. Βελτιώσαν τη ζωή τους αγρότες σε όλον τον κόσμο. Γνωρίζαμε ότι ήταν ένα μεγάλο project όταν ξεκίνησε και ειλικρινά εξεπλάγην και λυπήθηκα που είδα αυτήν την ιστορία. Σαφώς αυτό το Συμβούλιο έχει ακόμα δουλειά να κάνει και θα την κάνει. Εύχομαι ότι ο ρεπόρτερ θα συνεχίσει να ερευνά τις συνθήκες με ακρίβεια και να το καταγράφει αν δεν βελτιώνονται. Η σωστή εταιρική κοινωνική ευθύνη δεν εξαρτάται μόνο από την ίδια την εταιρεία αλλά και από ανεξάρτητους δημοσιογράφους όπως ο κύριος Barnett ώστε να να γίνονται πράξη οι υποσχέσεις”, τόνισε αναφερόμενος προσωπικά στον άνθρωπο που αποκάλυψε το σκάνδαλο της παιδικής εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της εταιρείας εμπλέκεται σε εργατικά θέματα. Μια έρευνα από το Reuters τον Δεκέμβριο αποκάλυψε ότι καφές που προερχόταν από καταναγκαστική εργασία στη Βραζιλία πουλιόταν με πιστοποιητικό “ελεύθερος δουλείας” σε εκλεκτές εταιρείες καφέ όπως η Nespresso.

Πηγή: znews.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57