search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26
MENU CLOSE

Πολιτική Προστασία Ηπείρου: Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Άρτα

28.03.2020 12:52
Πολιτική Προστασία Ηπείρου: Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Άρτα - Media

 

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού διαπιστώθηκαν στην ‘Αρτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών στο νοσοκομείο της ‘Αρτας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό .

Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται .

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας ‘Αρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους».

Εξάλλου, αναχώρησαν χθες το βράδυ, στις 23.00, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τα λιμάνια της Ανκόνα και του Πρίντεζι της Ιταλίας, οι 19 Ιταλοί οι οποίοι βρίσκονταν σε αναμονή για επαναπατρισμό στο κάμπινγκ του Δρεπάνου, καθώς και άλλα 9 άτομα, επίσης Ιταλοί υπήκοοι, οι οποίοι είχαν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες επαναπατρισμού τους με την ιταλική πρεσβεία.

Το Λιμενικό Σώμα Ηγουμενίτσας καθώς και η Λιμενική Αστυνομία, με την αυτοπρόσωπη παρουσία των διοικητών τους και την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησαν την επιχείρηση, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφάλειας για τη Δημόσια Υγεία και σε συνεργασία με εκπρόσωπο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, προχώρησαν και στη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Στο Δρέπανο εξακολουθούν να φιλοξενούνται 15 άτομα από διάφορες άλλες χώρες της Ευρώπης, για τους οποίους συνεχίζονται οι διαδικασίες προώθησης στις χώρες προέλευσης. Όλοι παρακολουθούνται και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Ηπείρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:26