07/06/2020 04:09:40

Κραυγή απόγνωσης δημάρχων Καστοριάς σε Μητσοτάκη - υπουργούς: Φτάνει με την απραξία σας

Κραυγή απόγνωσης δημάρχων Καστοριάς σε Μητσοτάκη - υπουργούς: Φτάνει με την απραξία σας  - Media

 

Νέα δραματική έκκληση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Καστοριά λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή απευθύνουν οι δήμαρχοι Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Σε επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό, τoυς υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και τον περιφερειάρχη, οι τρεις δήμαρχοι επισημαίνουν τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο και η Καστοριά γενικότερα, αφού, μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστωθεί «33 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 12 (...) στο προσωπικό του νοσοκομείου και 4 θανάτους, εκ των οποίων ο ένας αφορά 41 χρονη μητέρα τριών παιδιών».

Όπως αναφέρουν στο νοσοκομείο «νοσηλεύονται ήδη 12 ασθενείς, ενώ άλλοι 14 έχουν διακομιστεί σε νοσηλευτικές μονάδες στην Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη».

Οι δήμαρχοι αναφέρουν ότι «ακόμη και σήμερα παραμένουν σε καραντίνα 40 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου» και ζητούν τη μετατροπή του νοσοκομείου Καστοριάς σε νοσοκομείο περίθαλψης περιστατικών Covid-19 και μεταφορά των κλινικών του σε άλλους υγειονομικούς χώρους της περιοχής- Κέντρο Υγείας, ΙΚΑ, ΚΕΦΙΑΠ και ιδιωτικές κλινικές.

Ολόκληρη η επιστολή

Με πληροφορίες από tvsx.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.