search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:12
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ: Θα μας βρουν απέναντί τους όσοι εργοδότες σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν τις ΠΝΠ με καταχρηστικό τρόπο

29.03.2020 16:40
Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΕΣΗΕΑ μετά το... σποτ  - Media

 

«Πρωταρχικός στόχος της ΕΣΗΕΑ η διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών, προειδοποιώντας τους εργοδότες «που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ με καταχρηστικό τρόπο» ότι θα τη βρουν «απέναντι τους».

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρεται και στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου: 

Από τη πρώτη στιγμή η ΕΣΗΕΑ ζήτησε μέτρα στήριξης του Τύπου που δοκιμάζεται ήδη από τη κρίση λόγω της πανδημίας, με μεγάλη πτώση των πωλήσεων και σχεδόν μηδενικά έσοδα από διαφήμιση.

Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας που υπάρχουν σήμερα, όχι μόνο σε αριθμό αλλά και σε πρόσωπα, να μην υπάρξουν μισθολογικές απώλειες και να διατηρηθούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα.

Προειδοποιούμε τους εργοδότες που σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν τις ρυθμίσεις της ΠΝΠ με καταχρηστικό τρόπο και εντέλει ανήθικο σε μια τέτοια συγκυρία, ότι θα μας βρουν απέναντι τους.

Περιμένουμε από το συνεταιριστικό έντυπο της Εφημερίδας των Συντακτών, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε προσωρινή αναστολή μεγάλου αριθμού συμβάσεων με την εφημερίδα να κυκλοφορεί, ότι θα διασφαλίσει όλες τις θέσεις εργασίας και θα καλύψει το σύνολο της μισθοδοσίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η ΕΣΗΕΑ θα αξιοποιήσει κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για να αποτρέψει την επιστροφή του κλάδου σε εργασιακό μεσαίωνα με όχημα την πανδημία.

Τα Μέσα Ενημέρωσης, ο έντυπος Τύπος (χαρακτηριστικά οι αθλητικές εφημερίδες βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση λόγω της αναστολής των αθλητικών δραστηριοτήτων), έχουν μπει σε ένα καθοδικό σπιράλ με την συρρίκνωση της κυκλοφορίας λόγω και των πολλών κλειστών σημείων πώλησης.
Γι’ αυτό και απαιτούμε για άλλη μια φορά από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσει άμεσα τα μέτρα στήριξης του Τύπου που βρίσκονται στο συρτάρι του από τον Ιανουάριο.  

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:12