search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:45
MENU CLOSE

Κορονοϊός: 215 οι ΜΕΘ του ΕΣΥ – Έκκληση για «ορθολογική χρήση» των υγειονομικών υλικών

29.03.2020 17:06
Κορονοϊός: 215 οι ΜΕΘ του ΕΣΥ – Έκκληση για «ορθολογική χρήση» των υγειονομικών υλικών - Media

 

Την ανάγκη για ορθολογική χρήση των υγειονομικών υλικών, επισήμανε την Κυριακή κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει επάρκεια υλικών. Εξήγησε ότι η παγκόσμια ζήτηση για υγειονομικό υλικό έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η χώρα μας έχει προβεί στις απαραίτητες παραγγελίες και συνέχεια το σύστημα εφοδιάζεται.

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχουν αναπτυχθεί περισσότερες από 3.100 κλίνες για τη νοσηλεία ήπιων και μετρίων περιστατικών με κορονοϊό και είναι διαθέσιμες 215 ΜΕΘ.

Επίσης, όπως είπε, σε σύντομο χρονικό διάστηκα άνοιξαν 75 νέες κλίνες ΜΕΘ. «Το σύστημα σε αυτή τη φάση έχει επάρκεια κλινών και είναι στον προγραμματισμό μας εφόσον χρειαστεί η επίταξη και ιδιωτικών κλινικών», κατέληξε ο υφυπουργός Υγείας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:43