search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25
MENU CLOSE

Κορωνο-ομόλογο: Η ακατανόητη «έκπληξη» του Χατζηδάκη για τη «δειλία και έλλειψη οράματος» Γερμανίας – Ολλανδίας

30.03.2020 10:29
Κορωνο-ομόλογο: Η ακατανόητη «έκπληξη» του Χατζηδάκη για τη «δειλία και έλλειψη οράματος» Γερμανίας - Ολλανδίας - Media

 

Η δειλία και η έλλειψη οράματος είναι «βούτυρο στο ψωμί» των ευρωσκεπιτικιστών, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε σημερινή συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της ΕΕ απέναντι στην κρίση. «Με εξέπληξε δυσάρεστα η στάση της Γερμανίας, της Ολλανδίας και άλλων χωρών του Βορρά. Περίμενα μεγαλύτερη ευελιξία και κατανόηση του προβλήματος. Έχουμε μπροστά μας μια συμφορά που ξεπερνά τις δυνάμεις όλων μας. Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει έμπρακτα τις αρχές της αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων, της ευαισθησίας, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης», τόνισε ο υπουργός. «Πιστεύω ότι κάτι θα γίνει, αλλά δεν ξέρω πότε και αν θα είναι απολύτως ικανοποιητικό. Με χαροποιεί το γεγονός ότι τρεις μεγάλες χώρες, η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία κινούνται στη δική μας κατεύθυνση», πρόσθεσε.

Πάντως είναι άξιον απορίας τι ανέμεναν στην ελληνικη΄κυβέρνηση από την Γερμανίδα καγκελάριο. Η Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ για τον κορωνοϊό αν και συμφώνησε με τη ζοφερή εκτίμηση της κατάστασης, απέρριψε τις εκκλήσεις για αμοιβαιοποίηση δημόσιου χρέους, μιλόντας για μη ρεαλιστικές προσδοκίες, σύμφωνα με τους αξιωματούχους. Ο τόνος της Μέρκελ ήταν κατηγορηματικός απέναντι στους εννέα ηγέτες της ΕΕ που υποστήριξαν την ιδέα της κοινής έκδοσης “κορωνοομολόγων” σε επιστολή τους πριν από τη συνάντηση. Επίσης, δεν είναι να απορεί κανείς γιατί και ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε υποστήριξε τη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τα κοινά εργαλεία, Είναι άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια συμπηγμέντο το κοινό μέτωπο, και το βίωσε στο πετσί του ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων.

Για να θυμίσουμε πως και το καλοκαιρι του 2019, η γερμανίδα καγκελάριος είχε ξεκαθαρίσει πως παρ΄ ότι εκτιμά το οικονομικό πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, στη  θερινή της συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:25