search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:32
MENU CLOSE

Σχέδιο Κομισιόν για ανάσχεση των απολύσεων με… βραχυχρόνια εργασία (Video)

01.04.2020 12:56
Κορωνοϊός: Αναβολή επίσκεψης Φον Ντερ Λάιεν - «Δεν μπορώ να ταξιδέψω στην Ελλάδα τώρα» - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σχήμα βραχυχρόνιας εργασίας κατά το πρότυπο του προγράμματος Kurzarbeit της Γερμανίας, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να κρατήσουν τις δουλειές τους καθώς η πανδημία του ιού πλήττει τις οικονομίες των 27 χωρών μελών της Ενωσης.

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα μέσω βιντεομηνύματος, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο χρηματοδότησής του, δηλώνοντας μόνο ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε μία ένδειξη ότι είναι πιθανό να συνδεθεί με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Οι επιχειρήσεις καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους, αν και, αυτήν την στιγμή, δεν έχουν έσοδα. Η Ευρώπη έρχεται σε βοήθειά τους με την νέα αυτή πρωτοβουλία», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ιταλία, την Ισπανία και όλες τις άλλες χώρες που έχουν πληγεί σκληρά. Και αυτό θα γίνει χάρη στην αλληλεγγύη άλλων κρατών μελών», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το γερμανικό σχήμα, η κυβέρνηση καταβάλλει μέρος των μισθών των εργαζομένων, όταν οι εταιρείες περικόπτουν τον χρόνο εργασίας στο πλαίσιο της επιβράδυνσης λειτουργίας για να αποτραπεί η απώλεια των θέσεων εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινωθούν αύριο.

«Εάν δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά εξαιτίας ενός προσωρινού εξωτερικού σοκ όπως είναι ο κοροονϊός, δεν πρέπει να απολύσουν τους εργαζομένους τους», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Με τον τρόπο αυτόν, οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν χρήματα κατά την διάρκεια της κρίσης. Θα μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν τα ενοίκιά τους και να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται. Και αυτό έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην οικονομία», είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30