29/05/2020 08:05:43

Πού προσανατολίζεται η UEFA για εθνικά πρωταθλήματα και τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Πού προσανατολίζεται η UEFA για εθνικά πρωταθλήματα και τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων - Media

 

Η UEFA φέρεται να αποφάσισε να τελειώσουν τα πρωταθλήματα μέχρι τα τέλη Ιουλίου και οι ευρωπαϊκοί τελικοί των διοργανώσεων της να γίνουν τον Αύγουστο.

Οι 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες δίνουν προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των μεγάλων πρωταθλημάτων (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία) και του Τσάμπιονς Λιγκ, τα οποία θα μπορούσαν να διεξαχθούν πίσω από κλειστές πόρτες. Οι αγώνες των εθνικών ομάδων τον Ιούνιο διακόπτονται για να κερδίσουν ημερομηνίες στο ημερολόγιο.

Η UEFA είναι σίγουρη ότι θα μπορέσει να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα μεγάλα πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία).  Σε τηλεδιάσκεψη με τις 55 ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, συμφωνήθηκε η αναστολή των φιλικών που είχαν προγραμματιστεί για την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, προκειμένου να κερδηθούν ημερομηνίες στο ημερολόγιο.

O πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν έδωσε ένα μήνα επιπλέον παράταση στην αρχική τελική προθεσμία για λήξη των εγχώριων πρωταθλημάτων ως τις 30 Ιουνίου, η οποία μετατίθεται πλέον για τις 31 Ιουλίου!

Πάντως όσο η πανδημία του κορονοϊού θα βρίσκεται σε έξαρση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, τα πλάνα θα είναι έτοιμα για  αναπροσαρμογή. Πλέον, απομένει η επίσημη ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.