search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-«Ελ. Βενιζέλος»: Πληροφορίες για 120 κρούσματα – ΠΕΝΕΝ: Όχι στην ομηρία των ναυτικών

02.04.2020 10:26

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες -που δεν ανακοινώνει, ακόμα, επίσημα ο ΕΟΔΥ, από τα δείγματα που πήρε από το πλήρωμα ο ΕΟΔΥ -σύνολο άνω των 380 ατόμων- επιβεβαιώθηκε ότι 120 από αυτά είναι θετικά στον κορωνοϊό.

Στα πλαίσια των παρεμβάσεών της ΠΕΝΕΝ σχετικά με τον έλεγχο σε διάφορα πλοία της ευρύτερης ακτοπλοΐας και τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτά, καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος της Ένωσης είχε εχθές επικοινωνία με αρμόδια στελέχη του ΕΟΔΥ.

Στην επικοινωνία τόνισε για άλλη μια φορά την επείγουσα ανάγκη στο Ε/Γ- Ο/Γ “Ελευθέριος Βενιζέλος” να του επιτραπεί η ασφαλής πρόσδεσή του σε σημείο που θα επιλεγεί για τον σκοπό αυτό στο λιμάνι του Πειραιά, να ενισχυθούν παραπέρα τα μέτρα και οι έλεγχοι εντός του πλοίου, ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο χειρισμός από την πλευρά των κρατικών αρχών και των υπηρεσιών του ΕΟΔΥ στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος (π.χ ο ενδεικτικός έλεγχος με τεστ σε δείγμα 22 ατόμων) σε πρώτη φάση, ενώ μετά την διαπίστωση βαρύτατου περιστατικού επιβαίνοντος εργαζόμενου, οδήγησε ευσπευσμένα μετά από μέρες να μεταβεί εκ νέου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο πλοίο για γενικευμένο έλεγχο από τον οποίο προέκυψε ότι ο έως τώρα (ενημέρωση εκπροσώπου Υπουργείου Υγείας 1-4-2020) αριθμός των κρουσμάτων είναι 40 ατόμων επί συνόλου 382 ατόμων που επιβαίνουν στο ανωτέρω πλοίο. Τα τελικά αποτελέσματα των ελέγχων στο ανωτέρω πλοίο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Η ΠΕΝΕΝ επισημαίνει ότι η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τους φόβους της ότι το πρόβλημα του συγκεκριμένου πλοίου δεν αντιμετωπίστηκε ούτε έγκαιρα ούτε αποτελεσματικά και αυτό είχε ως συνέπεια την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού. 

«Θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να τερματισθεί η ομηρία και ο εγκλωβισμός των Ναυτεργατών και των επιβαινόντων εργαζομένων και εντός της ημέρας να γίνει η πρόσδεση του πλοίου στο λιμάνι. Όποιος Ναυτεργάτης βρήκε αρνητικός στον σχετικό ιατρικό έλεγχο να του δοθεί το δικαίωμα, εφόσον το επιθυμεί, στην απόλυση από το πλοίο τηρώντας κατά τα λοιπά εκτός πλοίου τις σχετικές οδηγίες που αφορούν τα μέτρα που εφαρμόζονται σε αντίστοιχες περιπτώσει»ς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39